(>               ) U bent hier : Nieuwsberichten / Doe een beroep op de diefstalpreventieadviseur!


Doe een beroep op de diefstalpreventieadviseur!
logo politieBlijf gespaard van een inbraak. Neem dus de nodige preventiemaatregelen. Een diefstalpreventieadviseur van onze politiezone kan je hierbij helpen. Hij bekijkt samen met jou je woning en stelt een veiligheidsdiagnostiek op. Vervolgens geeft hij je aanbevelingen om de risico's te verminderen. Je beslist zelf welke maatregelen je wenst toe te passen. Zijn advies is neutraal, objectief en gratis.

Een aantal preventiemaatregelen zijn gemakkelijk uit te voeren en kosten je niks. Het is gewoon een kwestie van enkele goede gewoonten aan te nemen. Sluit altijd je ramen en deuren, ook als je maar voor even afwezig bent. Houd aantrekkelijke voorwerpen zoals laptop, gsm, gps... uit het zicht van voorbijgangers. Geef de indruk dat er iemand aanwezig is door te werken met tijdschakelaars voor de verlichting en door aan je buren te vragen om de rolluiken op en af te laten. Noteer de serienummers van waardevolle voorwerpen, zodat ze gemakkelijker kunnen worden teruggegeven als ze worden teruggevonden.

Bovenop deze gratis preventiemaatregelen kan de diefstalpreventieadviseur je ook aanraden om bouwkundige maatregelen te nemen. Het komt erop aan je deuren te beveiligen met onder andere een meerpuntsluiting, een veiligheidscilinder of een rozet. Ramen kan je beveiligen met raamkrukken, opzetsloten of gelaagd glas. Vergeet niet dat je voor de preventiemaatregelen kan genieten van een belastingvermindering van 50% van het geïnvesteerde bedrag, met een maximum van 730 euro.

Je kan telefonisch of per mail contact opnemen met één van de diefstalpreventieadviseurs uit onze politiezone (vergeet je contactgegevens niet te vermelden):Datum: 21-08-2012
Rubriek: Welzijn en Gezondheid