Koningsschieting Jefkes en Mamers

Deze informatie is niet meer actueel!
Jaarlijkse uitstap met de jongmansgilde "de Jefkes" en hun zustervereniging "De Mamers" met als hoogtepunt de koningsschieting aan de staande wip in de dreef aan het kasteel van Leefdaal. Een eeuwenoude traditie waar we in Leefdaal fier op zijn, met een ganse dag van vertier en plezier voor jong en oud.

Wanneer

Waar

Info

Op zondag 7 juli ?19 wordt de Leefdaalse dorpskom het toneel van de traditionele stoet van de jongmansgilde ?de Jefkes? en haar zustervereniging ?de Mamers? met rond de middag als hoogtepunt de Koningsschieting aan de staande wip in de dreef (aan de Boskee te Leefdaal, tegenover het kasteel).

Deze eeuwenoude folkloristische uitstap start omstreeks 9.30 uur aan G.C. ?De Vlieg-In?
(met gratis ?Spek met Eieren? voor alle deelnemers vanaf 8 uur) en wordt muzikaal begeleid door de Koninklijke Fanfare Sint Lambertus.

In de voormiddag pikken we de koningen van vorig jaar thuis op en passeren we rond 11 uur aan het oud-gemeentehuis van Leefdaal waar de burgemeester en de schepenen zich bij de stoet zullen aansluiten. Na een bezoek aan het kasteel bij graaf de Liedekerke trekken we omstreeks 12 uur in stoet naar de dreef voor de jaarlijkse wipschietingen en de daaropvolgende inhuldiging van de nieuwe koningen.

Kom gerust eens een kijkje nemen tijdens dit eeuwenoud cultureel evenement, waar we als Leefdalenaren terecht fier op mogen zijn!

Wenst u als Jefke of Mamer deel te nemen aan deze feestelijke gebeurtenis?
Neem dan tijdig contact op met één van onze verantwoordelijken:
Kevin - 0486 76 38 50 - kbarnhoorn@hotmail.com  
Brenda - 0485 59 52 69 - Brenda.Van.Roosendael@dewatergroep.be  

Passen van de kledij kan je bij Agnetha Van Pee - 0494 68 08 99 – Dorpstraat 389 (gelieve wel eerst even een belletje te geven).

Na de uitstap kan u aan ?t Moleke aanschuiven aan de BBQ vanaf 18.30 uur.
U kan zich inschrijven voor de BBQ door ten laatste op dinsdag 2 juli een overschrijving te verrichten van 18 euro (per portie) ten gunste van rekeningnr BE97 0689 0282 0049 op naam van Kevin Barnhoorn.
=> Gelieve in de mededeling de volgende informatie te vermelden :
?BBQ: naam van de deelnemer aan de BBQ?

Jefkes en Mamers die willen deelnemen aan de WIPSCHIETING mogen gerust al eens komen oefenen aan de wip op vrijdagavond 5 juli ?19 van 19 tot 22 uur.

Geert Meyers,
KF.Sint.Lambertus.Leefdaal@telenet.be 

Mogen wij u op de hoogte houden via mail? Bedankt, mail dan gewoon even je mailadres door!

Alle activiteiten

Organisatie

naam
Koninklijke Fanfare Sint-Lambertus Leefdaal
website
www.kfsl-leefdaal.be
e-mail
KF.Sint.Lambertus.Leefdaal@telenet.be

Meld een activiteit

Organiseert u in Bertem iets waarop iedereen welkom is? Voer uw activiteit dan in via dit formulier.

Deel deze pagina