Op zoek naar de Bertemse korenwolf!

Deze informatie is niet meer actueel!
Samen met de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud gaan we op zoek naar (sporen van) wilde hamsters, ook wel 'korenwolf' genoemd.

Wanneer

  • 22 juli ’19 (ma)
    van 19.30 u tot 21.30 u
  • 28 juli ’19 (zo)
    van 19.30 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Kruispunt Blokkenstraat met Delle
adres
Blokkenstraat3060 Korbeek-Dijle

Contact

Telefoon
016 23 05 58
e-mail
infocentrum@vhm.be

Info

De Europese hamster (Cricetus cricetus) is één van onze zeldzaamste en meest bedreigde inheemse zoogdieren. De wilde hamster houdt van een gevarieerd akkerlandschap. Hij graaft zijn burchten in graanakkers en voedt zich met kruiden, insecten en graankorrels. In de volksmond werd hij ooit, in de tijd dat deze diertjes nog een plaag vormden, de korenwolf genoemd.

De Europese hamster is een koesterbuur van Bertem.

Sinds enkele jaren zijn de echte Europese wilde Hamsters verdwenen op het plateau van Bertem-Duisburg. Ooit was dit echter de sterkhouder van de populatie in Vlaanderen. Om de daling van de aantallen tegen te gaan, zijn er beschermingsmaatregelen genomen en zijn er zelfs hamsters uitgezet. Daarom willen we dit jaar een poging wagen om burchten op de leemakkers te zoeken. Tegelijkertijd kunnen we genieten van de zomerse graanoogstavond. Afhankelijk van het oogstseizoen kunnen we meer of minder akkers doorkruisen op zoek naar burchten.

Deze excursies verlaten per definitie de openbare weg, waardoor aangepast schoeisel noodzakelijk is. Honden zijn niet toegelaten op deze activiteit.

Hamsterburchten zoeken houdt in dat doorheen de geoogste akkers zoekrijen opgesteld worden om vlakdekkend de eventuele aanwezigheid van burchten vast te stellen.

Alle activiteiten
foto: Hamster_wild_korenwolf_HugoWillockx

Categorie

Organisatie

naam
Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud
tel.
016/23.05.58
website
www.vhm.be
e-mail
infocentrum@vhm.be

Meld een activiteit

Organiseert u in Bertem iets waarop iedereen welkom is? Voer uw activiteit dan in via dit formulier.

Deel deze pagina