Nacht van de Vleermuis in Leefdaal

Deze informatie is niet meer actueel!
Over vleermuizen gaan de wildste verhalen en fabeltjes de ronde. Wellicht het meest bekende is het verhaal van Dracula waarin vampieren zich kunnen veranderen in een vleermuis. Tijdens de 'Nacht van de Vleermuis' kom je alles te weten over deze mysterieuze diertjes die misschien wel nog acrobatischer zijn in de lucht dan zwaluwen! Hoe overwinteren ze? Wat eten ze? Hoe jagen ze?...

Wanneer

  • 27 augustus ’22 (za)
    van 20.00 u tot 22.30 u

Waar

naam
Bibliotheek Leefdaal
adres
Vlieguit 63061 Leefdaal (Bertem)

Info

Tijdens de 'Nacht van de Vleermuis' kom je alles te weten over deze mysterieuze diertjes die misschien wel nog acrobatischer zijn in de lucht dan zwaluwen! Hoe overwinteren ze? Wat eten ze? Hoe jagen ze? Hoe oud worden ze?..  En zelfs vragen zoals 'of vleermuizen in je haar blijven hangen', zullen beantwoord worden.

We starten de avond om 20 uur met een korte, interactieve presentatie over de verschillende soorten vleermuizen die we op de wandeling kunnen verwachten.

Nadien, rond 20.45 uur wandelen we langs de Voer in de richting van de vijver van het kasteel van Leefdaal. Aan de hand van een bat-detector zal je zelf de sonar van de vleermuizen hoorbaar kunnen maken.

Deze activiteit is gratis.

Alle activiteiten
foto: Nacht van de Vleermuis in Leefdaal

Organisatie

naam
Natuurpunt Bertem
website
www.natuurpunt.be
e-mail
natuurpuntblk@gmail.com

Meld een activiteit

Organiseert u in Bertem iets waarop iedereen welkom is? Voer uw activiteit dan in via dit formulier.

Deel deze pagina