Film: Korbeek-Dijle, 500 jaar Sint-Stefanusretabel, 500 jaar Sint-Stevensgilde

Film op groot scherm van het zilveren kerstconcert, in 2006 opgevoerd door de Sint-Stevensgilde in de kerk van Korbeek-Dijle. Inkom: gratis, maar een vrije gift voor de Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Korbeek-Dijle is mogelijk 20 prachtig gezongen klassieke kerstliederen wisselen af met historisch onderbouwde teksten over de rol van de Sint-Stevensgilde bij de Sint-Stefanusverering ...

Wanneer

  • 23 december ’22 (vr)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Sint-Bartholomeuskerk
adres
Korbeekse Kerkstraat, zn3060 Korbeek-Dijle (Bertem)

Info

20 prachtig gezongen klassieke kerstliederen wisselen af met historisch onderbouwde teksten over de rol van de Sint-Stevensgilde bij de Sint-Stefanusverering in Korbeek-Dijle in de 16de eeuw en nadien. De film brengt het verhaal van het Sint-Stefanusretabel en belicht aspecten van de geschiedenis van het dorp, maar is tegelijkertijd stemmig kerstentertainment, gebracht door mensen van ter plaatse.

De film duurt 90 minuten. Hij richt zich tot iedereen, die nog eens een klassiek kerstconcert wil beleven, maar toch vooral tot inwoners uit het dorp en wijde omgeving en tot alle vroegere en huidige leden van de Sint-Stevensgilde en hun familie en vrienden. Mensen die na 2006 in Korbeek zijn komen wonen, worden speciaal uitgenodigd om op een aangename manier iets over de geschiedenis van het dorp te leren.

De eventueel van kracht zijnde coronamaatregelen zullen worden gerespecteerd. De Sint-Stevensgilde zingt life in de eucharistieviering van zaterdag 24 december 2022 om 20 uur, en van kerstdag, om 11 uur in de kerk van Korbeek-Dijle.

Alle activiteiten
foto: affiche

Categorie

Organisatie

Meld een activiteit

Organiseert u in Bertem iets waarop iedereen welkom is? Voer uw activiteit dan in via dit formulier.

Deel deze pagina