Warme Winteravond: Vogelzang als inspiratiebron voor compomisten.

Componisten uit alle eeuwen en streken lieten zich door vogelzang inspireren. Sommigen waren echte vogelaars of natuurliefhebbers, anderen hoorden dan weer een puttertje of een zanglijster in een volière zingen. Ze observeerden, luisterden en lieten daarna het gefluit van de vogels in de muziek weerklinken. In deze lezing vertrekt Fernand vanuit de vogelzang: Waarom zingt een vogel? Wa...

Wanneer

  • 15 december ’22 (do)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Waar

naam
Oud station Bertem
adres
Tervuursesteenweg 1783060 Bertem

Info

In deze lezing vertrekt Fernand vanuit de vogelzang: Waarom zingt een vogel? Waar kan je de vogel het best waarnemen? Aan de hand van vele geluidsfragmenten neemt hij ons mee op avontuur en leidt hij ons rond in de fascinerende wereld van vogelzang en muziek. Van Händel tot Vivaldi en Prokovjef, van Ravel tot André Rieu en Alban Berg, het tempo zal 'allegro ma non tropo' zijn!

Met de Warme Winteravonden willen we een aangename natuur-geïnspireerde en inspirerende activiteit aanbieden tijdens de kille en donkere wintermaanden. Een aanbod van interessante thema's en sprekers, met de mogelijkheid om nadien nog even na te babbelen bij een gezellig drankje.

Dit is een eerste Warme Winteravond in een reeks van drie, de volgende avonden zullen doorgaan in het Wagenhuis van de Pastorij in Bertem (Vossenstraat 4).
De volgende data zijn telkens op een donderdagavond om 20u:

  • 19 januari: Het natuurpark Brabantse Wouden.
  • 16 februari: Paddenoverzet in de Boskee.
Alle activiteiten
foto: Wielewaal (zangvogel)

Categorie

Organisatie

naam
Natuurpunt Bertem
website
www.natuurpunt.be
e-mail
natuurpuntblk@gmail.com

Meld een activiteit

Organiseert u in Bertem iets waarop iedereen welkom is? Voer uw activiteit dan in via dit formulier.

Deel deze pagina