Beheerdag Koeheide

Een typische beheerdag op de Koeheide start om 09u 's morgens en eindigt rond de middag, maar deze keer doen we nog even door tot 16u! Iedereen is welkom om op de middag wat soep mee te eten, maar breng zelf misschien nog wat boterhammen of een picknick mee. Je hoeft ook niet heel de dag te blijven of er vanaf het begin bij te zijn, iedereen is vrij om aan te sluiten wanneer men wil...

Wanneer

 • 09 maart ’24 (za)
  van 09.00 u tot 16.00 u
 • 13 april ’24 (za)
  van 09.00 u tot 12.00 u
 • 11 mei ’24 (za)
  van 09.00 u tot 12.00 u
 • 08 juni ’24 (za)
  van 09.00 u tot 12.00 u

Waar

naam
Koeheide
adres
Bertemse Heideweg 3060 Bertem

Info

Een typische beheerdag op de Koeheide start om 09u 's morgens en eindigt rond de middag, maar deze keer doen we nog even door tot 16u!

Iedereen is welkom om op de middag wat soep mee te eten, maar breng zelf misschien nog wat boterhammen of een picknick mee.

Je hoeft ook niet heel de dag te blijven of er vanaf het begin bij te zijn, iedereen is vrij om aan te sluiten wanneer men wil en ook om terug naar huis te gaan op eendert welk tijdstip. Meestal komt het erop neer dat we maaien en het maaisel afvoeren om zo de bodem te verschralen wat de soortenrijkdom van de bodem vergroot. Het kan ook zijn dat we de omheining van een perceel vrijmaken of herstellen zodat begrazing met schapen en geiten mogelijk wordt. Tussendoor maken we geregeld tijd voor een babbeltje.

De exacte locatie van de beheerdag kan wat afwisselen. Op de Facebook groep van de Koeheide vind je altijd wel de laatste info, ofwel stuur je een bericht naar eric.malfait@telenet.be met de vraag om opgenomen te worden in de e-mailing lijst.

 
Alle activiteiten
foto: Schapen Koeheide - copyright Eric Malfait

Categorie

Organisatie

naam
Natuurpunt Bertem
tel.
015 29 72 20
website
www.natuurpunt.be
e-mail
bertem@natuurpunt.be

Meld een activiteit

Organiseert u in Bertem iets waarop iedereen welkom is? Voer uw activiteit dan in via dit formulier.

Deel deze pagina