Warme Winteravond: De wolf in Vlaanderen.

Jan Loos, medeoprichter van natuurvereniging Landschap vzw mag zich een van de grootste wolvenkenners van de Lage Landen noemen. In 2011 lanceerde hij al de campagne 'Welkom Wolf' om de publieke opinie voor te bereiden op de terugkeer van de inheemse toppredator. Wat hij toen voorspelde kwam ook uit. De eerste wolvenwaarneming in Nederland vond plaats in 2015. Begin 2018 was het ook in ...

Wanneer

  • 14 december ’23 (do)
    van 20.00 u tot 22.30 u

Waar

naam
Oud station Bertem
adres
Tervuursesteenweg 1783060 Bertem

Info

Jan Loos, medeoprichter van natuurvereniging Landschap vzw mag zich een van de grootste wolvenkenners van de Lage Landen noemen. In 2011 lanceerde hij al de campagne 'Welkom Wolf' om de publieke opinie voor te bereiden op de terugkeer van de inheemse toppredator. Wat hij toen voorspelde kwam ook uit. De eerste wolvenwaarneming in Nederland vond plaats in 2015. Begin 2018 was het ook in Vlaanderen zover: wolvin Naya zette poot op Belgisch Limburgse bodem en schudde zo niet alleen Jan's leven, maar ook nog heel wat andere levens door elkaar.

Jan komt ons vertellen hoe de situatie sindsdien geëvolueerd is en waar we ons nog aan mogen verwachten. Is het een goede zaak dat de wolf terug in onze regionen voorkomt? En welke andere predatoren komen er misschien nog aan? Je komt het allemaal te weten, of je kan het hem vragen op deze Warme Winteravond.

Alle activiteiten
foto: Warme Winteravond: De wolf in Vlaanderen.

Categorie

Organisatie

naam
Natuurpunt Bertem
website
www.natuurpunt.be
e-mail
natuurpuntblk@gmail.com

Meld een activiteit

Organiseert u in Bertem iets waarop iedereen welkom is? Voer uw activiteit dan in via dit formulier.

Deel deze pagina