LABAN toneel brengt DE VREK van Molière

Molières 'De Vrek' – een actuele komedie die een beetje pijn doet.

Wanneer

  • 08 maart ’24 (vr)
    van 20.00 u tot 22.00 u
  • 09 maart ’24 (za)
    van 20.00 u tot 22.00 u
  • 10 maart ’24 (zo)
    van 15.00 u tot 17.00 u

Prijs

€ 10,00 (-12 jaar - 1,00 euro, KASSA - 12,00 euro)

Waar

naam
Sint Lambertus Kerk
adres
Dorpstraat 5153061 Leefdaal (Bertem)

Info

LABAN toneel brengt voor u DE VREK van Molière, in een bewerking van Dirk Thanghe.

In regie van Marc Justaert.

Het stuk 'De Vrek' geschreven door de Franse toneelschrijver, regisseur en acteur Jean Baptiste Poquelin, ofwel Molière (1622 -1673), gaat over gierigheid en egoïsme. Geld is het enige dat telt voor hoofdpersoon Harpagon (De Vrek). 

Harpagon is een schatrijke, maar gierige weduwnaar met twee kinderen, Elise en Cléante. Omdat hij schrik heeft dat men zijn geld wil stelen, heeft Harpagon zijn fortuin verstopt. Voor elk van zijn kinderen heeft hij een rijke partij geregeld. Maar dat kan op weinig bijval rekenen van zijn kinderen. Bovendien heeft Harpagon zelf ook trouwplannen, en dan nog wel met de vriendin van zijn zoon. Vader en zoon komen als rivalen tegenover elkaar te staan.

Krijgt Harpagon uiteindelijk wat hij wil?

Het schrijven van komedies 'die een beetje pijn doen' was voor Molière pure noodzaak. “Ik wil me met de belachelijke trekken van de mensheid bezighouden en de tekortkomingen van de wereld theatraal verbeelden.” De karakters die door hem zijn neergezet zijn van alle tijden én van alle culturen.  In 'De Vrek' zijn ze het meest uitgesproken. 

Acteurs: Raf Bouteligier, Luc De Smet, Ralf Hamal, Luc Imbrechts, Noémie Kowalczyk, Hanne Vancoetsem, Wouter Vancoetsem, Hilde Vandenhout, Wouter Verbeke.

Alle activiteiten