Combinatiecursus Eerste Hulp - Helper

Verschillende keren per jaar organiseert onze lokale Rode Kruisafdeling de combinatiecursus "Eerste Hulp - Helper". Ben je ooit getuige geweest van een ongeluk, maar wist je niet wat doen? Welke zaken heb je best in je thuisapotheek zitten? Is het nodig om te alarmeren? Naar de huisarts of de spoedafdeling? Of toch de ambulance oproepen? En wat met je slachtoffer? Dit en veel meer tijden...

Wanneer

  • 02 maart ’24 (za)
    van 13.00 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Sociaal Huis Bertem
adres
Tervuursesteenweg 1823060 Bertem

Info

Verschillende keren per jaar organiseert onze lokale Rode Kruisafdeling de combinatiecursus "Eerste Hulp - Helper". Ben je ooit getuige geweest van een ongeluk, maar wist je niet wat doen? Welke zaken heb je best in je thuisapotheek zitten? Is het nodig om te alarmeren? Naar de huisarts of de spoedafdeling? Of toch de ambulance oproepen? En wat met je slachtoffer? Dit en veel meer tijdens de cursus!

Tijdens deze lessen leren de deelnemers hoe ze op een correcte en efficiënte manier hulp kunnen bieden bij allerlei alledaagse kleine of grotere pijntjes, verwondingen en zelfs levensbedreigende noodgevallen. De cursus is toegankelijk voor jong en oud, met of zonder ervaring. De opleidingen van het Rode Kruis worden bovendien regelmatig verbeterd wanneer nieuw wetenschappelijk onderzoek aantoont dat een van de technieken net iets beter of gemakkelijker kan uitgevoerd worden. Wie in het verleden ooit al eens een 'EHBO-opleiding' heeft gevolgd is dus ook meer dan welkom om zijn kennis te komen opfrissen.

Het blijft uiteraard niet enkel bij theorie! Onze vrijwillige lesgevers bespreken casussen, die nadien dankzij onze simulanten in realistische praktijksituaties kunnen worden uitgeprobeerd: wondverzorging, verbanden aanleggen, reanimatietechnieken, stabiele zijligging, etc. Al doende worden de cursisten meer en meer vertrouwd met het materiaal en de technieken, zodat ze zelfverzekerd en kordaat kunnen ingrijpen wanneer iemand hulp nodig heeft!

Op het einde van de cursus wacht er een attest van deelname. Wie wil, kan ook vrijblijvend meedoen aan het examen om een brevet te behalen. Een goede basis voor wie nadien de smaak te pakken heeft gekregen en zich eventueel verder zou willen inzetten als hulpdienstvrijwilliger bij onze afdeling!

De opleiding is gespreid over zes zaterdagen van 13u-17u. Het vrijblijvende praktijkexamen om een brevet te behalen gaat kort nadien door. De cursus zelf is gratis, het opleidingsboek 'Help!' kost €25 en het oefenmateriaal kost €5.

Alle activiteiten
foto: Opleiding Rode Kruis Vlaanderen

Categorie

Organisatie

naam
Rode Kruis Bertem-Huldenberg
website
http://www.rodekruis.be/bertem-huldenberg

Meld een activiteit

Organiseert u in Bertem iets waarop iedereen welkom is? Voer uw activiteit dan in via dit formulier.

Deel deze pagina