Coronavirus COVID-19

De weg naar het 'nieuwe normaal' is ingezet, maar het coronavirus is nog geen verleden tijd. Daarom lijsten we hieronder alle relevante informatie en doorverwijsadressen op die interessant kunnen zijn voor de inwoners van Bertem. 

Vaccinatie

De inwoners van Bertem worden in het vaccinatiecentrum Colomba in Kortenberg (Wijngaardstraat 1) gevaccineerd.

Voor wie vervoer naar Kortenberg niet evident is en niet kan rekenen op familie of vrienden, bel naar tel. 016 49 99 87 (van maandag tot vrijdag, telkens van 9 tot 13 uur en van 13.30 tot 17.30 uur). Samen bekijken we dan welke oplossing we u kunnen bieden. We werken samen met de mindermobielencentrale en verschillende taxibedrijven. U betaalt een bijdrage van 5 euro voor de heen- en terugrit tezamen. De rest van de kost wordt betaald door het vaccinatiecentrum. Let wel: u moet eerst uw afspraak voor uw vaccinatie maken.

U ontvangt een tweetal weken voor u aan de beurt bent een persoonlijke uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid. In die uitnodiging staat hoe u uw afspraak kan bevestigen, wijzigen of weigeren. De vaccinatie en het vaccin zijn gratis.

Meer info

Meer info over het coronavirus

Kinderen en jongeren

Zoekt u een luisterend oor?

  • Tele-Onthaal: tel. 106 of chat op tele-onthaal.be.
  • Jongeren kunnen terecht bij Awel: tel. 102 of chat op awel.be.
  • Mail, bel of chat gratis en anoniem met de professionele hulplijn 1712 bij vragen over geweld en conflicten in het gezinwww.1712.be (telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9 en 18 uur, via chat van maandag tot donderdag van 13 tot 20 uur)
  • Zelfmoordlijn: tel. 1813 of www.zelfmoord1813.be 
  • Druglijn: tel. 018 15 10 20 of www.druglijn.be 

E-loket

  • Bertem helpt! Vraag naar een helpende hand!

    Formulier