Wijk-Werken

Sinds 1 januari 2018 is het wijk-werken in de plaats gekomen van het vroegere PWA. Wijk-werken is een tewerkstellingsmaatregel voor werklozen en leefloongerechtigden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Wijk-werkers kunnen maximum 60 uur per maand en maximum 630 uur per jaar bijklussen. Hiervoor krijgen ze een vergoeding bovenop hun werkloosheidsuitkering of leefloon. Zo doen de wijk-werkers ervaring op en schaven ze een aantal attitudes en competenties bij. Het uiteindelijke doel van het wijk-werken is deze mensen een stap dichter te brengen naar werk op de gewone arbeidsmarkt.

Zet zelf een wijk-werker in

Via wijk-werken kan u enkele activiteiten laten uitvoeren door een wijk-werker uit de buurt. Hierdoor helpt u werkzoekenden en leefloongerechtigden om hun beroepsvaardigheden te ontwikkelen. Een uitgebreide lijst met mogelijke activiteiten vindt u terug op de website van VDAB (www.vdab.be/wijk-werken/gebruiker) of bij onze wijk-werkbemiddelaar, Christel Rom.

Een natuurlijk persoon, land- en tuinbouwvereniging en vzw of niet-commerciële organisatie komt in aanmerking als gebruiker. Heeft u een aantal activiteiten waarvoor u moeilijk een professional vast krijgt? Overweeg dan zeker het wijk-werken!

Wordt u wijk-werker?

Als werkloze of werkzoekende krijgt u de kans om in uw eigen buurt een aantal activiteiten uit te voeren. Zo doet u ervaring op en zet u een grote stap in uw traject naar werk. Bespreek de mogelijkheden met uw VDAB-bemiddelaar of maatschappelijk assistent.

Meer info

IGO werd aangeduid als organisator voor het arrondissement Leuven.
Christel Rom, de wijk-werkbemiddelaar van Bertem:

  • Christel.rom@vdab.be 
  • gsm 0470 71 19 37
  • spreekuur in het sociaal huis in Bertem elke 2e, 4e en eventueel 5e maandag van de maand van 13 tot 16 uur

Openingsuren & contact

Tel. tel.
0470 71 19 37
e-mail
Christel.rom@vdab.be

Deel deze pagina