naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Met de kinderen op reis naar het buitenland? Vraag tijdig de Kids-ID aan!

Voor kinderen jonger dan 12 jaar bestaat er een elektronisch identiteitsdocument, de Kids-ID. Ze is niet verplicht. U moet ze dus zelf aanvragen bij de dienst burgerzaken. Met een Kids-ID kunnen de kinderen, begeleid door een ouder of voogd, reizen binnen de EU en enkele andere landen.

De levertijd van een Kids-ID bedraagt 3 tot 4 weken en kost 6,40 euro. Vraag de kaart dus op tijd aan, want de spoedprocedure is veel duurder: 84 euro of als het zeer dringend is zelfs 127,60  euro. Bij een zeer dringende spoedprocedure kan de Kids-ID eventueel de dag na de aanvraag afgehaald worden bij de federale overheid, Park Atrium, Koloniënstraat 11, 1000 Brussel. De kostprijs bedraagt dan 95,70 euro.

U kan de Kids-ID aanvragen als u het ouderlijk gezag over het kind heeft en samen met het kind naar het gemeentehuis komt. Neem ook een pasfoto met heldere effen achtergrond van het kind mee.

Controleer de geldigheidsduur!

Verschillende landen eisen dat de kaart nog minstens 6 maanden geldig is op het moment dat u het land binnenkomt. Als de kaart een kortere geldigheidsduur heeft, moet u de kaart tijdig vernieuwen.

Meer info over de Kids-ID.

Gepubliceerd op maandag 18 februari 2019
Nieuwsoverzicht
wereldbol kind

Openingsuren & contact

Burgerzaken

Tel. tel.
016 49 99 93
Fax fax
016 49 07 25
e-mail
burgerzaken@bertem.be

Lees meer artikels over

Deel deze pagina