naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Deze zomer spelen we weer op straat!

Richt uw straat als speelstraat in! Kinderen kunnen dan veilig samen spelen, fietsen en ravotten. Het nodigt de papa's en mama's meteen ook uit om eens gezellig bij te praten. Kortom, alle bewoners van de straat kunnen zo ten volle genieten van de vakantie!

In Bertem kan u tijdens de zomervakantie uw straat tussen 14 en 19 uur als speelstraat inrichten. Dit kan voor een periode van 7 of 14 dagen aaneensluitend, 1 vaste dag per week of de weekends gedurende (een deel) van de zomervakantie.

Natuurlijk zijn niet alle straten even geschikt hiervoor en moeten de meeste buren (70%) ermee akkoord gaan. Met een bewonersenquête bewijst u dat de buren het ook een leuk idee vinden. Na het tweede aaneensluitende jaar van de organisatie van een speelstraat binnen eenzelfde zone en periode hoeft u de bewonersenquête slechts om de 3 jaar te herhalen.

Op www.bertem.be/speelstraat vindt u het reglement, de voorwaarden en het aanvraagformulier. Twee speelstraatverantwoordelijken dienen ten laatste op 15 juni de aanvraag (samen met het resultaat van de bewonersenquête) in. 

Gepubliceerd op maandag 02 mei 2022
Nieuwsoverzicht
stoepkrijt

Openingsuren & contact

Openbare werken

Inname openbaar domein

Tel. tel.
016 49 99 99
e-mail
inname@bertem.be

Lees meer artikels over

Deel deze pagina