naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Laat griep deze winter in de kou staan!

1 op de 10 mensen krijgt elke winter griep. Meestal geneest u vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Daarom laat u zich best vaccineren vanaf half oktober. Zo heeft u de beste kans om geen griep te krijgen.

Bent u 65-plusser, zwanger of heeft u gezondheidsproblemen zoals diabetes, een ziekte van longen, hart, lever of nieren? Dan is het risico op complicaties door griep veel hoger. U laat zich best vaccineren vanaf half oktober, zodat u de beste kans heeft om geen griep te krijgen in de winter.

Elk jaar zijn er andere griepvirussen. De Wereldgezondheidsorganisatie stemt het vaccin af op het griepvirus dat waarschijnlijk zal overheersen in het najaar. De bescherming die het vaccin biedt, is tijdelijk. U moet zich dus jaarlijks laten vaccineren tegen griep. Vraag ernaar bij de huisarts. Risicogroepen krijgen het griepvaccin voor bijna de helft terugbetaald. Verblijft u in een woonzorgcentrum dan is het zelfs gratis. Wilt u weten of u tot een risicogroep behoort en hoeveel uw griepvaccin precies kost? Vraag het aan uw huisarts.

www.griepvaccinatie.be 

Gepubliceerd op vrijdag 27 september 2019
Nieuwsoverzicht
griep

Openingsuren & contact

Zorg en welzijn

Lees meer artikels over

Deel deze pagina