naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Openingsevent 'Mysterieuze bossen 2018' - Magisch spektakel aan de Dijle

De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Bertem en The Shelter slaan de handen in elkaar voor het groot openingsevent van 'Mysterieuze bossen'. Op zaterdag 6 oktober kan u van 18 tot 21 uur terecht op het domein van The Shelter in Korbeek-Dijle voor een magisch spektakel aan de Dijle.

Magisch spektakel aan de Dijle

Laat u onderdompelen in een wereld van nimfen, trollen, kabouters en tovenaars en ontdek tijdens de vertelwandelingen de prachtige Dijlevallei. Maak toverdrankjes in de hut van de tovenaar, leer vliegen als een bosnimf, ontdek de geheimen van de natuur in de vertelhut en gebruik al uw zintuigen om deze mysterieuze wereld te ontdekken. Topper van de avond is de mysterieuze afvaart. Een kanotocht op de Dijle tot in Heverlee met licht- en vuuracts.

Kom zeker eens langs op dit doe- en beleefevent en laat u verbazen door al onze randanimatie. Op de marktplaats kan u genieten van een lekkere hap en drankjes.

Mysterieuze vertelwandelingen

We organiseren 9 begeleide vertelwandelingen van ongeveer 4 km waaraan telkens maximaal 30 personen kunnen deelnemen. De eerste wandeling start om 18 uur en de laatste wandeling vertrekt om 20.40 uur. Elke 20 minuten start een nieuwe groep. Bij inschrijving moet u het gewenste uur van uw vertrek of blok aanduiden.

 • vanaf 3 jaar
 • de wandelroute is minder geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers
 • vertrek van de wandeling is aan de kabelbaan
 • deelnameprijs: € 3 (inbegrepen gratis deelname aan de randanimatie)
 • geen terugbetaling mogelijk na annulatie

Mysterieuze afvaarten

We organiseren 4 begeleide afvaarten van Korbeek-Dijle tot Heverlee waaraan telkens maximaal 20 personen kunnen deelnemen. De eerste afvaart start om 19 uur en de laatste afvaart is om 20.30 uur. Elke 30 minuten start een nieuwe groep. Bij inschrijving moet u het gewenste uur van uw vertrek of blok aanduiden.

Ook voor personen met een beperking zijn er twee afvaarten voorzien met een tienzitkano (5-duoplaatsen per kano). Deze starten om 19 en 19.30 uur.

 • vanaf 6 jaar
 • elke deelnemer moet kunnen zwemmen en mag geen watervrees hebben
 • vertrek van de afvaart is aan de steiger in de buurt van de kano's
 • duur traject: ongeveer 1.30 uur (wandelen naar vertrekplaats inbegrepen)
 • deelnameprijs: kind (6-12 jaar): € 10 - volwassene (vanaf 13 jaar): € 13 (inbegrepen gratis deelname aan de randanimatie)
 • deelnameprijs: persoon met beperking + begeleider: € 13 (inbegrepen gratis deelname aan de randanimatie)
 • geen terugbetaling mogelijk na annulatie

Verplicht online inschrijven

Inschrijven voor de vertelwandelingen en afvaarten is verplicht en kan van 5 september tot 30 september via de vrijetijdswinkel van de gemeente. www.bertem.be/vrijetijdswinkel

 

Randanimatie - marktplaats

Tijdens het evenement zijn er nog verschillende randactiviteiten waar u kan aan deelnemen:

 • Workshop toverdranken brouwen: de kinderen maken in een doorlopende workshop in ongeveer 10 minuten een dampende, unieke magische bosdrank met de kinderchefs. Uitvoering door De Kleine Chef (Jordy Geuens).
 • Nimfenvlieglessen: kabelbaan voor kinderen en volwassenen. Uitvoering door The Shelter.
 • Mysterieuze verhalen in de vertelhut voor kinderen en volwassenen door vertelster Madeleine Nieuwlaat.
 • Vuur- en lichtspektakel.

Op de marktplaats kan u genieten van een hapje en drankje. Er is een rijkelijk aanbod van warme dranken (soep van het huis, chocolademelk, glühwein...) en koude dranken (frisdranken, streekbieren, wijn en cava).

Het BBQ-team van Smoke on the wild side zorgt voor de catering. Kom zeker proeven van de pulled pork broodjes, Agnus Beef hamburgers, chicken wings...

Locatie

The Shelter, Stationsstraat 13, 3060 Korbeek-Dijle

Parkeren

De firma Moeys Alex stelt hun parking open (Nijvelsebaan 215, 3060 Korbeek-Dijle). Via het wandelpadje komt u dan bij het terrein van The Shelter. Het is eveneens mogelijk om op wandelafstand te parkeren aan het gemeentelijk atletiekpark in Korbeek-Dijle (Blokkenstraat, 3060 Korbeek-Dijle).

Opgelet! Het is verboden om te parkeren in de Stationsstraat!

Meer info

dienst vrije tijd en communicatie, tel. 016 49 97 72, vrijetijd@bertem.be

The Shelter, tel. 016 48 75 71, www.theshelter.be

 

 

 

 

Gepubliceerd op woensdag 22 augustus 2018
Nieuwsoverzicht