naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wegenwerken in Leuven

Binnenkort starten verschillende wegenwerken in Leuven. Dit kan ook een impact hebben op het verkeer in de omgeving van Leuven. Zowel aan de Tiensesteenweg, de Koning Albertlaan en op de Lüdenscheidsingel zal er gewerkt worden.
 1. De Tiensesteenweg richting Leuven zal vanaf maandag 6 augustus tot en met zondag 2 september 2018 afgesloten worden ter hoogte van de Martelarenlaan.

  Door de aanleg van een nieuw park (park Belle-Vue) aan het station zullen er werken zijn aan en rond de Martelarenlaan. Vanaf maandag 6 augustus 2018 tot en met zondag 2 september 2018 zijn er 2 rijstroken op de Tiensesteenweg richting Leuven afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Martelarenlaan. U kan niet naar de Leuvense ring rijden en de Martelarenlaan en Spoordijk zijn niet bereikbaar. Auto's en fietsers volgen een omleiding.

  Met de auto
  U volgt een omleiding langs de Meerdaalboslaan en de Geldenaaksebaan. De werken aan de Geldenaaksebaan worden tijdelijk stil gelegd.

  Met de fiets
  U volgt een omleiding langs de Adjudant Harboortstraat, de fietsbrug, de Tivolistraat en de Bierbeekstraat.

  Met de bus
  Lijnen 7, 8, 9 en 380 volgen de omleiding via de Meerdaalboslaan en de Geldenaaksebaan. De haltes tussen de Meerdaalboslaan en de ring van Leuven worden tijdens de werken niet bediend.

  Alle info op www.leuven.be/tiensesteenweg 

 2. De Koning Albertlaan zal vanaf 31 juli 2018 tot en met 30 september 2018 afgesloten worden voor alle verkeer ter hoogte van het kruispunt met de Martelarenlaan. De aannemer start in augustus met de aanleg van de riolering. In september volgt de aanleg van de fietsstraat.

  Alle info op: www.leuven.be/martelarenlaan#fcid-8720 

 3. Eén rijstrook minder op de Lüdenscheidsingel van september 2018 tot juni 2019.

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start - na een maand van voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen in augustus - vanaf september 2018 met de aanleg van het nieuwe fietspad langs en onder de Lüdenscheidsingel. Er zal hoofdzakelijk gewerkt worden vanop de buitenring rond Leuven. Daarvoor zal één rijstrook ingenomen moeten worden. Ter hoogte van de afrit naar de Nieuwe Mechelsesteenweg zal de inname zich, op vraag van de politie Leuven, beperken tot werken buiten de spitsuren om geen extra hinder te veroorzaken.

  Alle info vindt u op https://wegenenverkeer.be/werken/aanleg-van-fietspad-en-bushalte-langs-de-l%C3%BCdenscheidsingel-leuven 

Gepubliceerd op vrijdag 13 juli 2018
Nieuwsoverzicht