naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Benoveren, da's geld en energie besparen

Als u een of meerdere energierenovaties wilt laten uitvoeren, maar weet niet goed weet hoe u dit moet aanpakken, kan u een beroep doen op de benovatiecoach. Hij begeleidt u tijdens het hele traject.

U wilt het dak, de vloer of de buitenmuren van uw woning isoleren, er staan nog ramen met enkel of oud dubbel glas in of u wilt energie-efficiënte technieken installeren, zoals een warmtepomp of zonneboiler? Denk dan aan een energiebesparende renovatie. Die helpt u om uw energiefactuur te verlagen en het comfort van uw woning zowel tijdens de winter als de zomer te verbeteren. Bovendien zal de verkoopwaarde van uw woning aanzienlijk toenemen.

Vanaf 2050 moeten alle woningen voldoen aan de energienormen van een nieuwbouwwoning vandaag. Om dit te bereiken moet je “beter” renoveren of dus: benoveren.

Als u een of meerdere energierenovaties wilt laten uitvoeren, maar weet niet goed weet hoe u dit moet aanpakken, kan u een beroep doen op de benovatiecoach. Bert Baes van IGO begeleidt u tijdens dit traject van het begin tot het einde. Hij beantwoordt al uw vragen: hoe u een betrouwbare, kwalitatieve aannemer vindt, hoe u de verschillende premies krijgt en de werken kan laten financieren met een voordelige lening... U betaalt alleen een waarborg van 100 euro die u terugkrijgt, zodra u en 9 andere inwoners van onze gemeente de coach inschakelen en u minstens een energiebesparende maatregel laat uitvoeren.

Wat kunt u concreet verwachten?

  1. Grondige energetische doorlichting van uw woning door een adviseur van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen.
  2. Opmaak benovatieplan: een overzicht en prioriteitsvolgorde van de mogelijke renovaties met een netto-raming van de investeringskosten en de energiebesparing.
  3. Bespreking van de Vlaamse energielening waarmee u het te investeren bedrag (grotendeels) renteloos of met een lage rente kunt ontlenen.
  4. Begeleiding bij de aanvraag van offertes en het controleren en beoordelen ervan, zodat u een aannemer kiest die werkt met correcte materialen, uitvoering en prijs.
  5. Opvolging van de werken, zodat het renovatieproject efficiënt en kwaliteitsvol wordt gerealiseerd.
  6. Premiebegeleiding, zodat u zeker alle premies krijgt waar u recht op hebt.

Neem contact op met de benovatiecoach, Bert Baes, tel. 0496 27 85 33, bert.baes@igo.be of benoveren@igo.be.  

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/benoveren 

Gepubliceerd op woensdag 17 oktober 2018
Nieuwsoverzicht