naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Samenaankoop: verwijderen van asbesthoudende daken van niet-bewoonde gebouwen

Samen met 15 andere gemeenten en Interleuven diende Bertem een subsidieproject bij OVAM in voor de samenaankoop voor de verwijdering van asbesthoudende daken van niet-bewoonde gebouwen bij particulieren. U kan hieraan meewerken in een intergemeentelijke burgerstuurgroep.

De Vlaamse Regering heeft samen met OVAM een asbestafbouwbeleid uitgewerkt om Vlaanderen uiterlijk tegen 2040 asbestveilig te maken. Ook de gemeente ondersteunt deze doelstellingen. Samen met 15 andere gemeenten en Interleuven dienden we een subsidieproject bij OVAM in voor de samenaankoop voor de verwijdering van asbesthoudende daken bij particulieren van niet-bewoonde gebouwen zoals een tuinhuis, berghok, kippenhok, garage… Eén of meerdere deskundige dakwerkers/aannemers zullen worden aangesteld door de intergemeentelijke burgerstuurgroep. Dit projectvoorstel is onder voorbehoud van de goedkeuring van het project door OVAM.

Bent u bereid om samen met andere geïnteresseerde inwoners samen te komen in een intergemeentelijke burgerstuurgroep (start in juni 2019) om onder meer de nodige afspraken te maken over de procedure en timing, criteria te bespreken, firma’s aan te schrijven, offertes te vergelijken? Dan kan u zich inschrijven via https://extranet.interleuven.be/asbestverwijdering.

De intergemeentelijke burgerstuurgroep zal in het algemeen belang van de inwoners van alle deelnemende gemeenten denken en werken. Interleuven zal voor de administratieve en logistieke ondersteuning en voor de begeleiding van de stuurgroep zorgen.

Gepubliceerd op maandag 04 maart 2019
Nieuwsoverzicht
Asbestdak op een bijgebouw

Lees meer artikels over

Deel deze pagina