naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Onmiddellijk verwittigd bij noodsituaties via BE-Alert

Gisteren zette ons bestuur voor het eerst BE-Alert in. Op de E314 in Heverlee stond een vrachtwagen die zoutzuur lekte. Omdat het vlakbij Bertem gebeurde en de brandweer aanraadde om in de buurt van het ongeval ramen te sluiten, zetten we BE-Alert in. We bereikten zo 723 nummers. Registreer u ook!

Via BE-Alert riepen we gisteren op om in de omgeving van het ongeval ramen te sluiten en de ventilatie af te zetten. Met dit bericht bereikten we 723 geregistreerde nummers. Zorg dat u ook zo snel mogelijk op de hoogte gebracht wordt van een noodsituatie en registreer u op BE-Alert! Daarnaast informeren we u op zo'n momenten ook via ons twitteraccount (@CrisisBertem), via onze nieuwsbrief en onze website. Abonneer u dus ook zeker op onze nieuwsbrief en volg ons nu al op Twitter!

Wat is BE-Alert?

Afhankelijk van de aard en omvang van de noodsituatie, kan de gemeente, provincie of de Minister van Binnenlandse Zaken via BE-Alert een bericht uitsturen met de nodige aanbevelingen voor uw veiligheid. Om zo’n bericht te ontvangen, moet u zich wel vooraf inschrijven op BE-Alert: www.be-alert.be. Zo weet de bevoegde overheid wie ze moeten verwittigen op een bepaalde locatie. U kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren: bv. tweede verblijfplaats, werkplaats... Zo blijft u steeds op de hoogte. Afhankelijk van de ernst en de omvang van het probleem, kan de overheid bij inzet van BE-Alert kiezen uit verschillende kanalen: sms, gesproken oproep via telefoon of gsm, e-mail of sociale media.

Bij grote noodsituaties, kan het ook belangrijk zijn om u te verwittigen, waar u op dat moment ook bent. Dankzij een unieke technologie in België kan de overheid u een sms sturen als u fysiek aanwezig bent op de plaats van de gebeurtenis. Hiervoor moet u zich niet vooraf inschrijven.

Alle informatie over BE-Alert vindt u op http://be-alert.be/nl, waar u zich meteen ook kan registreren!

Gepubliceerd op donderdag 21 februari 2019
Nieuwsoverzicht