naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bouw nieuwe sporthal Verona start in najaar 2019

Aan de terreinen van VC Bertem-Leefdaal komt een nieuwe multifunctionele sporthal. Het bestuur koos voor het innovatieve ontwerp van het consortium THV Cordeel-BEL Architecten dat mooi geïntegreerd wordt in de omgeving én sterk inzet op het duurzame karakter. De opening is voorzien eind 2020.

De opening van de nieuwe sporthal wordt voorzien eind 2020, maar wie zo lang niet kan wachten, kon tijdens de infomarkt op zaterdag 16 maart 2019 al kennismaken met de plannen.

Noodzakelijke investering

Eind 2017 startte de gemeente het aanbestedingstraject voor het ontwerp en de bouw van een nieuwe sporthal in Bertem nabij de terreinen van voetbalclub VC Bertem-Leefdaal. Die is hard nodig want vandaag zitten alle beschikbare locaties vol en moet voor een aantal sporten worden uitgeweken naar omliggende gemeenten. Met de bouw van de nieuwe sporthal Verona komt er niet alleen voldoende capaciteit om alle huidige sporttakken onderdak te bieden, ook voor nieuwe sporten is er nog plaats. Zo kunnen de sportclubs in de gemeente verder groeien en floreren.

Sportpark Verona

De bouw van de nieuwe sporthal aan VC Bertem-Leefdaal kadert in het project om van de locatie een echt sportpark te maken waar u tal van sporten kan beoefenen. Vandaag is er al de aanwezige sportinfrastructuur van VC Bertem-Leefdaal: een voetbalkantine, twee wedstrijdvelden en een oefenveld. Daar komt dus een nieuwe multifunctionele sporthal bij. In een latere fase is er ook nog plaats voor een nieuw buitensportveld (voetbal, hockey…).

Met zijn unieke vorm past het geselecteerde ontwerp perfect in de groene omgeving nabij de bestaande sportvelden. Door het aanpakken van de toegangsweg en het creëren van bijkomende parkeergelegenheden wordt ook een vlotte bereikbaarheid van het sportpark Verona gegarandeerd.

Recreatief én competitief

De grote sportzaal biedt plaats aan verschillende wedstrijd- en oefenvelden. De aanwezigheid van een mobiele tribune en een wedstrijdveld voor basketbal of volleybal maken van de sporthal bovendien een echte competitiesporthal. Daarnaast is er ook een ruime danszaal en een cafetaria met terras voorzien.

Innovatief en duurzaam ontwerp

Zowel in het ontwerp als in de exploitatie van de sporthal gaat er heel wat aandacht naar de duurzaamheid van het gebouw. Zo worden er onder meer zonnepanelen op het dak geplaatst en zal het warm water worden voorzien door een zonneboiler. Daarnaast zal de gemeenste een overeenkomst afsluiten met een ‘Energy Service Company’ die zich specialiseert in het realiseren van energiebesparingsprojecten.

Planning & timing

Als alles vlot verloopt, kan de omgevingsvergunning in de loop van het voorjaar 2019 worden ingediend en kunnen de werken nog dit najaar starten. De sporthal kan dan eind 2020 officieel in gebruik worden genomen.

Meer info

www.bertemlooptwarm.be 

Gepubliceerd op zaterdag 16 maart 2019
Nieuwsoverzicht