naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Asfalteringswerken in de Dorpstraat tussen Blokkenstraat en Boskee

De kruispunten in rode asfalt in de Dorpstraat in Leefdaal zijn in zeer slechte staat. Daarom vervangt aannemer Grizaco dit asfalt vanaf maandag 8 tot en met dinsdag 16 april. Deze werken zorgen voor verkeershinder. Wij proberen die tot een minimum te beperken, maar rekenen ook op uw begrip.

Alle rode kruispunten in de Dorpstraat tussen de Blokkenstraat en de Boskee worden tussen 8 en 16 april opnieuw aangelegd in een sterker zwart asfalt. De werken worden uitgevoerd in 3 fasen. Elke fase wordt volledig afgewerkt voor de volgende fase start. Hou er rekening mee dat deze planning alleen mogelijk is bij goede weersomstandigheden. Er worden 2 dagen extra voorzien (17 en 18 april) om eventueel te kunnen inspelen op slechtere weersomstandigheden.

Fase 1: maandag 8 tot woensdag 10 april

1) Kruispunt Dorpstraat - Boskee

2) Kruispunt Dorpstraat - Korbeekstraat

3) Kruispunt Dorpstraat - Het Bies

Van 8 april om 7 uur tot 10 april om 7 uur zijn deze kruispunten volledig afgesloten en niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Ook de rijweg tussen Boskee en Korbeekstraat is dan volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen wel stapvoets langs de voetpaden voorbij.

De bewoners met inrit op deze kruispunten, de bewoners van de Korbeekstraat en tussen de Korbeekstraat en Boskee moeten hun voertuig buiten de werkzones plaatsen.

Er wordt een omleiding voorzien vanuit Neerijse via de Dorpstraat en de Mezenstraat naar de Tervuursesteenweg en vanuit Vossem via de Mezenstraat naar de Tervuursesteenweg. Het verkeer in de Blokkenstraat wordt omgeleid naar de Tervuursesteenweg. Het plaatselijk verkeer kan tot aan de afgesloten kruispunten rijden. Het gedeelte tussen Boskee en Korbeekstraat is enkel te voet of met de fiets bereikbaar.

De Lijn volgt van maandag 8 april tot en met donderdag 11 april de grote omleiding via Mezenstraat, Tervuurstesteenweg en Blokkenstraat. De haltes in de Dorpstraat worden niet bediend.

Fase 2: woensdag 10 tot vrijdag 12 april

4) Kruispunt Dorpstraat - W. Van Vlasselaerstraat

5) Kruispunt Dorpstraat - Delle

6) Kruispunt Dorpstraat - Kuipersberg/Kapellestraat

Van 10 april om 7 uur tot 12 april om 7 uur zijn deze kruispunten volledig afgesloten en niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel stapvoets langs de voetpaden voorbij.

De bewoners met inrit op deze kruispunten en de bewoners van de W. Van Vlasselaerstraat moeten hun voertuig buiten de werkzones plaatsen.

Er wordt een omleiding voorzien via Boskee, Tervuursesteenweg en Blokkenstraat. Het plaatselijk verkeer kan tot aan de afgesloten kruispunten rijden.

De Lijn volgt van vrijdag 12 april tot en met vrijdag 19 april de grote omleiding via Boskee, Tervuursesteenweg en Blokkenstraat. De haltes in de Dorpstraat worden niet bediend. 

Fase 3: vrijdag 12 tot dinsdag 16 april

7) Kruispunt Dorpstraat - Voerhoek

8) Kruispunt Dorpstraat - Kerstraat

9) Kruispunt Dorpstraat - Van Hoofstraat

10) Kruispunt Dorpstraat - Molenstraat

11) Kruispunt Dorpstraat - toegangsweg voetbal

Van 12 april om 7 uur tot 16 april om 7 uur zijn deze kruispunten volledig afgesloten en niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Ook de rijweg tussen de toegangsweg voetbal en de Van Hoofstraat is dan volledig afgesloten.

De bewoners met inrit op het kruispunt Voerhoek, Van Hoofstraat en Kerstraat moeten hun voertuig buiten de kruispunten plaatsen. De bewoners van de Molenstraat en de Dorpstraat tussen de toegangsweg voetbal en de Van Hoofstraat moeten hun voertuig buiten deze werkzone plaatsen.

Er wordt een omleiding voorzien via Boskee, Tervuursesteenweg en Blokkenstraat. Het plaatselijk verkeer kan tot aan de afgesloten kruispunten rijden. Het gedeelte tussen de toegangsweg voetbal en de Van Hoofstraat is enkel te voet of met de fiets bereikbaar.

De Lijn volgt van vrijdag 12 april tot en met vrijdag 19 april de omleiding via Boskee, Tervuursesteenweg en Blokkenstraat. De haltes in de Dorpstraat worden niet bediend.

Gepubliceerd op donderdag 21 maart 2019
Nieuwsoverzicht
verkeersbord wegenwerken

Openingsuren & contact

Openbare werken

Tel. tel.
016 49 97 75
Fax fax
016 49 07 25
e-mail
openbarewerken@bertem.be

Winterwachtdienst

Tel. tel.
0477 94 04 09

Toezichter investeringswerken

Tel. tel.
0495 27 99 99 (ook buiten de openingsuren)
Fax fax
016 49 07 25
e-mail
toezichter@bertem.be

Lees meer artikels over

Deel deze pagina