naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gratis cursus ‘Reanimatie met AED’

Of u nu 16 of 86 bent, iedereen kan deelnemen aan de cursus reanimatie met AED. Alles wordt helder en toegankelijk uitgelegd en er is uitgebreid kans om te oefenen. Het Rode Kruis Bertem-Huldenberg organiseert op maandag 14 oktober een cursus in het gemeentehuis van Bertem.

Elke dag krijgen bijna 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 5 à 10 % van hen overleeft dit. Gemiddeld gaan er 8 minuten voorbij tussen het bellen naar het noodnummer 112 en het moment dat er professionele hulp ter plaatse komt. Een snelle en juiste reactie maakt op zo’n momenten het verschil. Wanneer u binnen de 3 à 4 minuten start met reanimeren en er een stroomstoot wordt toegediend, stijgt de overlevingskans tot 60 à 70 %. Het is dan ook heel belangrijk dat de omstaanders tijdens die eerste momenten kunnen tussenkomen. Ook u kan dit leren! Volg een cursus reanimatie met AED.

Iedereen kan deelnemen aan de cursus reanimatie met AED. Alles wordt helder en toegankelijk uitgelegd en er is uitgebreid kans om te oefenen op de reanimatiepoppen.

Het Rode Kruis Bertem-Huldenberg organiseert een cursus in het gemeentehuis van Bertem op 14 oktober van 19 tot 22 uur. Schrijf u snel in voor de cursus, want er kunnen telkens maar 18 personen aan deelnemen.

Inschrijven kan via vorming@bertem-huldenberg.rodekruis.be.

Gepubliceerd op woensdag 02 oktober 2019
Nieuwsoverzicht