naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gemeente en OCMW worden één bestuur

De voorbereidingen startten al een tijd geleden. We zijn nu klaar om met de eigenlijke werken te starten. De administratie van OCMW en gemeente worden samengevoegd. Zo willen we onze efficiëntie en klantvriendelijkheid verhogen. Ook het gebouw wordt efficiënter ingericht.

Achter de schermen zijn we er al een hele tijd mee bezig en wie de laatste weken in het gemeentehuis kwam, heeft waarschijnlijk ook al enkele veranderingen opgemerkt. Ons bestuur is volop bezig met een reorganisatie van de diensten. Begin dit jaar startten we de nieuwe legislatuur met een gemeenteraad die dezelfde leden heeft als de OCMW-raad en ook het college van burgemeester en schepenen bestaat uit dezelfde leden als die van het vast bureau van het OCMW. Nu is de administratie aan de beurt om uiteindelijk als 1 volledig geïntegreerd lokaal bestuur te kunnen werken. Hiermee willen we de efficiëntie verhogen en onze dienstverlening klantvriendelijker maken, zoals dat verwacht mag worden van een modern bestuur.

Het spreekt voor zich dat dit betekent dat er niet alleen verschuivingen zijn in het organogram, maar dat ook het gebouw efficiënter wordt ingericht. We starten met de aanpassingen op de eerste verdieping. Daarom heeft de dienst vrije tijd een tijdelijk ander onderkomen gevonden in het bureau naast hun oude stekje. U vindt deze dienst nu in het bureau van schepen Greet Goossens. Eind juli gaat deze dienst terug naar zijn oude bureau dat dan opgesplitst is in meerdere bureaus. De medewerkers van de financiële dienst en de facilitaire dienst zijn ondertussen ook verhuisd naar een plekje in het sociaal huis. Wie medewerkers van deze diensten wil spreken, kan zich aanmelden bij de dienst vrije tijd. Omwille van deze verbouwingen wordt ook de tentoonstelling van Bertem Buiten Gewoon een beetje aangepast, zodat we de werken van onze kunstenaars niet beschadigen.

Dit najaar wordt op het gelijkvloers van het gemeentehuis gewerkt. Daar komt een hele nieuwe onthaalbalie, zodat we nog maar één balie overhouden en onze bezoekers niet langer op zoek moeten gaan naar de bevoegde dienst of ambtenaar. Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen om dit alles in goede banen te leiden. We zullen u de komende maanden regelmatig via onze website, nieuwsbrief en het infoblad op de hoogte houden.

Tijdens deze werken kunnen we niet altijd onder de meest optimale omstandigheden werken, maar we doen ons uiterste best om de dienstverlening hier niet onder te laten lijden. We hopen op uw begrip voor deze tijdelijke hinder.

Gepubliceerd op woensdag 03 juli 2019
Nieuwsoverzicht
Foto gemeentehuis en sociaal huis Bertem

Deel deze pagina