naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zwerfkatten in Bertem

De gemeente Bertem gaat samenwerken met Cattitude vzw om het gemeentelijke zwerfkattenbeleid kracht bij te zetten en dit zo goed mogelijk en diervriendelijk aan te pakken. Merkt u een dolende of hulpbehoevende kat op zonder eigenaar of waarvan de eigenaar niet gekend is, meld dit dan aan de vzw.

Ondanks vele campagnes en zelfs wettelijke verplichtingen om katten te steriliseren of te castreren, blijven er vele zwerfkatten rondlopen. In 2018 ving onze dienst openbare werken 7 zwerfkatten op 3 locaties en haalde de vzw Cattitude er 10 op 1 locatie. In 2019 werden tot nu toe 8 zwerfkatten verzameld op 1 locatie door onze eigen dienst en 21 zwerfkatten op 14 locaties door de vzw Cattitude.

De vzw Cattitude is al enkele jaren actief in het zwerfkattenbeleid en heeft een goed inzicht over een efficiënte en diervriendelijke aanpak van zwerfkatten. Daarom heeft het bestuur beslist om voortaan samen te werken.

Concreet zal Cattitude volgende taken uitvoeren in opdracht van de gemeente:

  • tussenkomst na meldingen van zwerfkatten
  • vangen van zwerfkatten
  • controle van zwerfkatten op identiteit, geslacht en ziektes
  • steriliseren of castreren van gevangen zwerfkatten of euthanaseren in geval van onnodig lang lijden aan de pijn en de ongemakken van een dodelijke ziekte of ongeluk
  • het terug uitzetten van de geregistreerde zwerfkatten. Tamme en te socialiseren katten (zowel volwassen katten als kittens) komen in opvang en worden dus niet terug uitgezet.

U kan zwerfkatten melden via info@cattitude.be of op het contactformulier op de website van de vzw.

Meer info: www.cattitude.be

Gepubliceerd op maandag 08 juli 2019
Nieuwsoverzicht