naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De OVAM stelt een nieuw Vlaams uitvoeringsplan voor kunststoffen voor

Vanaf 15 juli tot en met 1 oktober 2019 ligt een nieuw Vlaams uitvoeringsplan voor kunststoffen, opgesteld door de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, voor in openbaar onderzoek.

De belangrijkste uitgangspunten voor het nieuw voor te stellen uitvoeringsplan zijn minder en efficiënt gebruik van kunststoffen, het creëren van een duurzame recyclagemarkt voor kunststoffen, het stimuleren van kunststofrecyclaat als een volwaardige grondstof, het inzetten op kennis- en datavergaring en de voorbeeldrol van overheden via een circulair aankoopbeleid.

De ontwerptekst doet een voorstel naar beleidsvisie en acties gedurende de komende 5 jaar om de eerste stappen te zetten in de richting van een meer circulaire kunststoffeneconomie.

Vanaf 15 juli tot en met 1 oktober 2019 ligt dit ontwerpplan voor in openbaar onderzoek. Gedurende de looptijd van het openbaar onderzoek kan iedereen bezwaren of opmerkingen op dit ontwerpplan schriftelijk overmaken aan de OVAM. Dit kan via het volgende mailadres: ontwerpkunststoffenplan@ovam.be of op het adres van de OVAM, Stationsstraat 110, 2800 Mechelen.

Meer info: www.ovam.be/samen-richting-uitvoeringsplan-kunststoffen-2019-2024 

 

 

Gepubliceerd op maandag 08 juli 2019
Nieuwsoverzicht
symbolen

Lees meer artikels over

Deel deze pagina