naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Op 3 oktober testen we BE-Alert!

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we u graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat u op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 3 oktober zullen we dit systeem testen.

Op 3 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook onze gemeente doet mee. Er zijn 817 inwoners ingeschreven op BE-Alert. Zij kunnen die dag via telefoon het testbericht ontvangen. Let op: niet iedereen ontvangt het testbericht. We willen testen binnen een welbepaald gebied.

Door BE-Alert te testen, kunnen wij de procedures inoefenen. Tegelijkertijd ontdekken de personen die het testbericht ontvangen ook hoe BE-Alert werkt. Bovendien willen we al wie nog niet geregistreerd is aanmoedigen om zich zo snel mogelijk te registreren. Zo bent u onmiddellijk op de hoogte wanneer er zich een noodgeval voordoet én weet u ook meteen wat er op dat moment van u verwacht wordt. Bent u nog niet ingeschreven, doe dit dan nu op www.be-alert.be.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we u kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. U kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail. Bovendien kan u meerdere adressen ingeven, zodat u ook op de hoogte wordt gebracht bij bijvoorbeeld een noodsituatie in de buurt van uw werk.

Registreer u

Om een bericht te ontvangen moet u zich registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf u vandaag nog in en wie weet, test u mee op 3 oktober!

Gepubliceerd op woensdag 11 september 2019
Nieuwsoverzicht