naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Afval sorteren: uw verplichtingen als bedrijf

U bent als bedrijf verplicht om uw afval te sorteren. Dit is niet nieuw. Net als thuis moet u verschillende vuilnisbakken en afvalcontainers in uw bedrijf voorzien.

Al sinds 1 juni 2018 is er een verplichting voor bedrijven om afval te scheiden. Heel wat afval bevat namelijk waardevolle materialen. Die kunnen gerecycleerd worden. Dat is beter voor het milieu en van economisch belang. Grondstoffen zijn schaars en worden daardoor duurder. Door te recycleren blijven ze langer beschikbaar in de economie. Om te recycleren moet afval eerst gesorteerd worden. Vlaanderen maakt een duidelijke keuze voor ‘bronsortering’. Dat wil zeggen dat u het afval meteen correct gesorteerd moet aanbieden voor selectieve inzameling. Dit zorgt voor een betere kwaliteit van de materialen. Recycleerbaar afval dat foutief bij het restafval belandt, kan vaak niet meer gerecycleerd worden.

Download hieronder de bijbehorende folder. Voor alle sorteerregels en veelgestelde vragen kan u terecht op www.ovam.be/iksorteer.

Gepubliceerd op maandag 26 augustus 2019
Nieuwsoverzicht
logo

Openingsuren & contact

Omgeving

Inname openbaar domein

Recyclagepark

adres
Baanakkerweg3060 Bertem
Tel. tel.
0800 97 097

Lees meer artikels over

Deel deze pagina