naar top

Zwerfvuilactie van 28 februari tot 28 maart 2021

Ook in 2021 ruimen we een hele maand op! De zwerfvuilactie vindt opnieuw plaats van 28 februari tot 28 maart. Schrijf u ten laatste op 15 februari in en help ons onze gemeente weer mooi te maken.

U kan ons helpen om onze gemeente proper te maken en liefst ook zo te houden. Eerst en vooral heel eenvoudig door het afval niet te laten rondslingeren, maar het in een vuilnisbak te gooien. Zo simpel is het. En toch vinden we nog zoveel vuilnis naast de kant van de weg en in de natuur. Daarom kan u ons ook helpen tijdens onze grote lenteschoonmaak. De zwerfvuilactie duurt een hele maand, zodat u zeker een momentje vindt waarop u ons kan helpen. Alleen of in uw bubbel, want ook tijdens de zwerfvuilactie vragen we u om rekening te houden met de geldende coronamaatregelen.

Schrijf u tussen 15 december 2020 en 15 februari 2021 in via het online invulformulier. U duidt bij uw inschrijving ook aan welk materiaal u nog nodig heeft. Uiterlijk op 22 februari ontvangt u dat bestelde materiaal.

Sinds september 2019 zijn gemeenten verplicht om ook het zwerfvuil selectief in te zamelen. PMD  - plastic flessen, metalen, drankkartons, flacons - moet dus ingezameld worden in een speciale blauwe zak. Het overige kan u kwijt in de bestaande witte zwerfvuilniszak. Uiteraard bezorgen we u voldoende blauwe en witte zwerfvuilniszakken.

Het coronavirus is nog niet weg. Jammer genoeg is het dus ook dit jaar niet mogelijk om u persoonlijk te bedanken tijdens ons afsluitmoment. Daarom willen we nu alvast iedereen bedanken die de handen uit de mouwen steekt om Bertem, Leefdaal en Korbeek-Dijle proper te maken en te houden.

Gepubliceerd op woensdag 09 december 2020
Nieuwsoverzicht