naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Youca Action Day: jongeren werken voor Guinee

Het is vandaag Youca Action Day. Duizenden jongeren van het 4de tot het 7de middelbaar ruilen hun schoolbank in voor een ervaring op de werkvloer. Het loon voor die dag, 55 euro, gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Ook in onze gemeentescholen zijn 6 jongeren aan de slag gegaan.

Vandaag engageren meer dan 15 000 jongeren zich om één dag te gaan werken. Zo zijn er ook 6 enthousiaste jongeren in onze gemeentescholen aan de slag gegaan. Sophie Wijckmans, Kato Gilis en Camille D’herde zijn leerkracht voor 1 dag in GBS 't Zonneveld in Bertem. In GBS Leefdaal helpen Kawthar Chahboun, Aurore Lefebvre en Ode Janssens een dagje in de klas. Het gemeentebestuur betaalt hen hiervoor graag elk 55 euro om aan Youca te schenken.

Dit jaar steunt Youca de jongeren in Guinee. Hun partner Trias wil er de werkloosheid onder jongeren verminderen en hen stimuleren om te ondernemen. Dit doet Trias samen met Jeunes Solidaires, een jong, dynamisch platform van maar liefst 800 jongeren tussen de 15 en 35 jaar. Onderliggend wil Trias de oorzaken van armoede en migratie, die vaak te maken hebben met het gebrek aan jobs, voor Guineese jongeren aanpakken.

Meer over Youca, de Youca Action Day en de projecten die zij steunen, leest u op www.youca.be.

Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2019
  • foto: Youca Action Day 2019 Leefdaal.jpg
  • foto: Youca Action Day 2019 Bertem.jpg
Nieuwsoverzicht