naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Spreekuur Wijk-Werken in november en december

Christel Rom is de wijk-werkbemiddelaar in Bertem. U kan bij haar terecht als u een wijk-werker wilt inzetten of als u zelf als wijk-werker aan de slag wil. Ze heeft geen spreekuren op 11 november en ook niet in de kerstvakantie. U kan wel bij haar terecht op 25 november en 9 december.

Christel Rom heeft dit jaar nog 2 spreekuren in het sociaal huis in Bertem: op maandag 25 november en op maandag 9 december, telkens van 13 tot 16 uur.

Wijk-werken is een tewerkstellingsmaatregel voor werklozen en leefloongerechtigden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Wijk-werkers kunnen maximum 60 uur per maand en maximum 630 uur per jaar bijklussen. Hiervoor krijgen ze een vergoeding bovenop hun werkloosheidsuitkering of leefloon. Zo doen de wijk-werkers ervaring op en schaven ze een aantal attitudes en competenties bij. Het uiteindelijke doel van het wijk-werken is deze mensen een stap dichter te brengen naar werk op de gewone arbeidsmarkt.

Zet zelf een wijk-werker in

Via wijk-werken kan u enkele activiteiten laten uitvoeren door een wijk-werker uit de buurt. Hierdoor helpt u werkzoekenden en leefloongerechtigden om hun beroepsvaardigheden te ontwikkelen. Een uitgebreide lijst met mogelijke activiteiten vindt u terug op de website van VDAB of bij onze wijk-werkbemiddelaar, Christel Rom.

Wordt u wijk-werker?

Als werkloze of werkzoekende krijgt u de kans om in uw eigen buurt een aantal activiteiten uit te voeren. Zo doet u ervaring op en zet u een grote stap in uw traject naar werk. Bespreek de mogelijkheden met uw VDAB-bemiddelaar of maatschappelijk assistent.

Contact

IGO werd aangeduid als organisator voor het arrondissement Leuven.
Christel Rom, de wijk-werkbemiddelaar van Bertem:

  • Christel.rom@vdab.be 
  • gsm 0470 71 19 37
  • spreekuur in het sociaal huis in Bertem elke 2e, 4e en eventueel 5e maandag van de maand van 13 tot 16 uur. Op maandag 11 november en tijdens de kerstvakantie is er geen spreekuur. Daardoor zal er in 2019 alleen nog een spreekuur zijn op 25 november en op 9 december.
  • Na afspraak
Gepubliceerd op woensdag 06 november 2019
Nieuwsoverzicht