naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Help De Eglantier met de realisatie van Huis Floortje

De Eglantier breidt uit en bouwt Huis Floortje speciaal voor de zorg en opvang van kinderen en jongeren met een dubbele diagnose van ernstig mentale beperking in combinatie met autisme en eventuele gedragsproblemen. U kan helpen om Huis Floortje te realiseren!

Al 40 jaar biedt De Eglantier kinderen, jongeren en jongvolwassenen met ernstig meervoudige beperkingen kwaliteitsvolle zorg. Er is al lang nood aan bijkomende plaatsen voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een laag functioneringsniveau, autisme en autistiform gedrag. Momenteel begeleidt De Eglantier al een aantal jongeren met deze specifieke problematiek in een huis apart van het hoofdgebouw. Maar om beter aan deze nood tegemoet te komen, bouwt De Eglantier een nieuwe woning. Die krijgt de naam Huis Floortje, naar het meisje waarvoor De Eglantier oorspronkelijk werd opgericht. Dankzij Huis Floortje kunnen deze zwaar zorgbehoevende kinderen en jongeren langer thuis blijven en kunnen ze er ook in de vakantie terecht. Zo kunnen de ouders de zorg langer volhouden.

Help mee Huis Floortje te realiseren

Vlabinvest doet een extra inspanning om kleinschalige initiatieven te steunen en zo te helpen om de historische achterstand van het aanbod in de welzijnssector in Vlaams-Brabant te helpen wegwerken. Maar ook u kan helpen!

  • Neem deel aan acties van De Warmste Week of zet zelf een actie op. De Eglantier is bij Music For Life erkend als 'goed doel'.
  • Kom langs op ons tuinfeest dat jaarlijks plaatsvindt op de derde zondag van september.
  • Houd met uw bedrijf teambuildingdagen bij De Eglantier. U doet dan logistiek werk, onderhoudswerk, tuinwerk, poetswerk...
  • Individuele giften zijn welkom. In ruil krijgt u 3 keer per jaar het Eglantierkrantje toegestuurd.
  • Of zet u in als vrijwilliger. Neem daarvoor contact op om de mogelijkheden te bespreken. U kan hiervoor elke werkdag terecht op onderstaand nummer.

Contact

Ann Debontridder, directie tel. 02 767 47 05
Coigesteenweg 19, 3060 Bertem
info@eglantier.be 
Rekeningnr: BE55 0910 1873 2244 (met de vermelding: Huis Floortje)

www.eglantier.be 

Gepubliceerd op woensdag 30 oktober 2019
Nieuwsoverzicht
U kan De Eglantier helpen!

Lees meer artikels over

Deel deze pagina