naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gemeente Bertem verstuurt 1163 testberichten via BE-Alert

Dankzij BE-Alert kunnen we u in noodsituaties snel bereiken! Vandaag testte onze gemeente BE-Alert. We verstuurden 607 sms'jes en 556 ingesproken telefoonberichten. Zorg dat u ook op de hoogte bent in geval van nood en registreer u vandaag nog.

We stuurden vandaag naar alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert een testbericht van BE-Alert dat u aan het nummer 1789 herkent. Om de verschillende mogelijkheden te testen, verstuurden we naar 607 personen een sms en naar 556 inwoners een ingesproken bericht. Van al deze berichten werd 98,64% correct ontvangen. Mogelijk kwam u in beide testen voor en ontving u beide berichten.

Niet alleen bij ons werd getest. Meer dan 200 gemeenten testen vandaag BE-Alert. Benieuwd naar die resultaten? Neem een kijkje op www.crisiscenter.be

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we u kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. U kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail, afhankelijk van wat de overheid op dat moment kiest.

Registreer u ook!

Om een bericht te ontvangen, moet u zich registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf u vandaag nog in!

Gepubliceerd op donderdag 03 oktober 2019
Nieuwsoverzicht
BE Alert

Openingsuren & contact

Communicatie

Deel deze pagina