naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hoe gezond is uw grond?

De kwaliteit van de grond waarop u leeft heeft een grote impact op uw levenskwaliteit. Daarom lanceert de OVAM De Grote Grondvraag. Zoek op hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop u woont. Indien nodig, helpt de OVAM u de grond weer gezond te maken.

Via www.degrotegrondvraag.be kan u opzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop u woont of werkt. En indien blijkt dat uw grond een risicogrond is, helpt de OVAM u uw grond terug gezond te maken.

Als we praten over klimaat en milieu dan denken we vaak aan lucht- en waterkwaliteit, afvalverwerking, energie en mobiliteit. Van even groot belang is de kwaliteit van de grond waarop we leven als mens, maar nog niet iedereen is zich al bewust van wat er onder de grond kan zitten. Vandaag willen in samenwerking met de OVAM (de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest) ons ook inzetten om ervoor te zorgen dat uw grond gezond is! Een verontreinigde bodem houdt gezondheidsrisico’s in. Voor de mensen die erop wonen, werken en naar school gaan. Voor de gewassen die erin groeien en de dieren die erin en erop leven. De verontreiniging kan bovendien het grondwater aantasten en dat bedreigt onze kostbare watervoorraden.

Wij als gemeente Bertem gaan voor een gezonde omgeving voor iedereen die in onze gemeente woont. Helpt u mee aan dit onderzoek? Meer informatie op www.degrotegrondvraag.be.

Gepubliceerd op dinsdag 05 november 2019
Nieuwsoverzicht
Hoe gezond is uw grond? OVAM

Openingsuren & contact

Omgeving

Inname openbaar domein

Tel. tel.
016 49 97 77
e-mail
innameopenbaardomein@bertem.be

Noodplanambtenaar

Recyclagepark

adres
Baanakkerweg3060 Bertem
Tel. tel.
0800 97 097

Deel deze pagina