naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Doe mee aan de Schrijfmarathon!

De Schrijfmarathon van Amnesty International is de grootste schrijfmarathon ter wereld. Het recept is simpel: schrijf brieven en kaartjes of teken online petities voor mensen in nood en verander zo hun leven. Doe ook mee!

U kan 10 jongeren helpen!

Dit jaar staan 10 jongeren centraal in de Schrijfmarathon. Zo kan u bijvoorbeeld schrijven voor Sarah en Seán, vrijwillige reddingswerkers op het Griekse eiland Lesbos waar ze mensen in nood op zee hielpen. Ze worden nu beschuldigd van spionage en mensensmokkel. Er hangt hen 25 jaar cel boven het hoofd.

U kan ook een brief schrijven aan de Egyptische overheid over de onrustwekkende verdwijning van de 27-jarige mensenrechtenactivist Ibrahim. Hij werd plots van straat geplukt door veiligheidsagenten in burger waarna niemand nog iets van hem heeft vernomen.

Aan de Iraanse autoriteiten kan u vragen om de 24-jarige Yasaman onmiddellijk vrij te laten. Zij werd gearresteerd omdat ze op de trein witte bloemen had uitgedeeld aan vrouwen, maar zonder de in Iran verplichte sluier op haar hoofd. Ze kreeg een celstraf van 16 jaar.

Uw steun kan voor hen het verschil maken! Surf naar www.schrijfmarathon.be.

De schrijfacties werken!

Vorig jaar leverde de Schrijfmarathon wereldwijd bijna 6 miljoen brieven, kaartjes, e-mails en handtekeningen op. Dat willen we dit jaar nóg beter doen! Want de uitkomst van onze inspanningen liegt er niet om: acht van de tien mensen of gemeenschappen voor wie we vorig jaar schreven, kennen vandaag een betere mensenrechtensituatie.

Zo wordt in Oekraïne holebi-activiste Vitalina Koval beter beschermd tegen geweld, in Brazilië werden twee verdachten opgepakt voor de moord op mensenrechtenactiviste Marielle Franco en Kirgizië ratificeerde het VN-Verdrag over de rechten van mensen met een beperking. Hét bewijs dat machthebbers miljoenen schrijfacties uit alle hoeken van de wereld niet zomaar naast zich neer kunnen leggen.

Gepubliceerd op vrijdag 29 november 2019
Nieuwsoverzicht