naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Opendeur met feestelijke opening onthaal

Het nieuwe jaar brengt ook een hele nieuwe, verbeterde dienstverlening in Bertem. Om die dienstverlening aan u voor te stellen, zet het lokaal bestuur Bertem haar deuren open op vrijdag 31 januari van 15 tot 20 uur. Om 16 uur wordt onze nieuwe onthaalbalie feestelijk geopend.

Maak kennis met Annelies, Myriam en Ines, onze onthaalmedewerkers

Sinds 2019 werken gemeente en OCMW als één volledig geïntegreerd lokaal bestuur. Niet alleen zijn sinds vorig jaar de leden van het schepencollege dezelfde als die van het vast bureau van het OCMW. Ook binnen de administratie zijn gelijkaardige diensten en producten tot samenhangende takenpakketten gegroepeerd. Ondersteunende diensten worden in één gezamenlijke, gespecialiseerde dienst georganiseerd voor gemeente en OCMW samen. Zo is er nu bijvoorbeeld één gemeenschappelijke personeelsdienst.

Maar er is ook nog maar één onthaal. Die ene onthaalbalie vervangt alle andere balies van gemeente en OCMW. U hoeft dus niet langer op zoek te gaan naar de juiste medewerker. U meldt zich gewoon aan bij de onthaalbalie en wij komen naar u. Bijgevolg zal de ingang aan het sociaal huis vanaf 1 februari dus ook gesloten zijn.

In de volledig nieuwe onthaalruimte is er ook een kiosk waar u B-bonnen, PMD-zakken, wandelkaarten… kan kopen.

Om 16 uur wordt dit nieuwe onthaal officieel geopend, maar u kan de hele namiddag en avond kennismaken met Annelies, Myriam en Ines. Zij verwelkomen u dan al in hun gloednieuwe werkplek.

Werp een blik achter de schermen

Niet alleen de onthaalmedewerkers tonen hun werkplek. We zetten op vrijdag 31 januari alle deuren open!

 • Bezoek de gemeentelijke loods waar u onze arbeiders aan het werk kan zien.
 • Ontdek het vrijetijdsaanbod.
 • Maak kennis met het Mama's Depot en het aanbod van de dienst zorg en welzijn: gezinshulp, warme maaltijden...
 • Werp een blik in de nieuwe bureaus voor de dienst burgerzaken
 • Speel het virtual realityspel van Be-Alert en ontdek waar u allemaal aan moet denken in een noodsituatie.
 • U krijgt de unieke kans om een kijkje te nemen in de oude notulen van de gemeenteraad en oude registers van burgerlijke stand.
 • Zoek uw eigen woning eens op in het gewestplan. 
 • De leden van het schepencollege vertellen u wat er de volgende jaren allemaal in Bertem gerealiseerd wordt: kom kijken hoe de nieuwe sporthal, de nieuwe site aan Rapid Bertem en het centrum van Leefdaal eruit gaan zien. Of vertel ons hoe het toekomstige skatepark eruit moet zien. Wij zijn benieuwd naar uw mening!
 • De politie legt u uit hoe u zich kan beschermen tegen cybercriminaliteit. Ook de diefstalpreventieadviseur is aanwezig en geeft u allerlei tips om inbraken te voorkomen. En neem gerust uw fiets mee, want u kan hem ter plaatse laten graveren.
 • Aan onze kleinste inwoners is ook gedacht. In de bib wordt er voorgelezen. De animatoren van Kattestroof zorgen voor kinderanimatie. En wie wil, mag even burgemeester spelen.
 • Kom dus zeker langs. Eke bezoeker krijgt een cadeautje en maakt kans op een B-bon ter waarde van 20 euro!

Vanaf 1 maart wachten wij op u en niet meer andersom!

Om onze dienstverlening nog meer te verbeteren, werken we vanaf 1 maart op afspraak. U kunt vanaf dan naar ons komen op het moment dat het u het best past. Zo worden de wachttijden tot een absoluut minimum herleid. Want wij vinden dat u niet op ons moet wachten. Wanneer u ons vertelt wanneer u komt, wachten wij op u! Bovendien is het gemeentehuis vanaf maart ook vaker open. U kan dan bijvoorbeeld een afspraak maken op woensdagnamiddag. Op zaterdagvoormiddag kan u ook even binnenlopen voor een aantal eenvoudige producten, zoals het afleveren of ophalen van documenten of om bijvoorbeeld PMD-zakken te kopen.

Maak uw online afspraak vanaf 1 maart op www.bertem.be/afspraak. Maar tijdens de opendeur op 31 januari geven we al wat meer uitleg.

Gepubliceerd op vrijdag 20 december 2019
Nieuwsoverzicht
Opendeur op 31 januari van 15 tot 20 uur

Deel deze pagina