naar top

Fase 2 heraanleg voetpaden Korbeekse Kerkstraat start op 27 januari

Door een aanpassing in de planning begint de aannemer op 27 januari met fase 2 van de heraanleg van de voetpaden aan de Korbeekse Kerkstraat. Dan worden de voetpaden en boordstenen in het stuk tussen Stationsstraat en Nijvelsebaan richting Bertem vernieuwd.

Aannemer Liema uit Tienen start later dan gepland met fase 2 van de werken in de Korbeekse Kerkstraat. Vanaf 27 januari kan de aannemer een vaste ploeg inzetten, die instaat voor het volledige traject, wat de kwaliteit van de aanleg ten goede komt.

Tijdens deze fase 2 worden de voetpaden en de boordstenen vernieuwd van de Korbeekse Kerkstraat tussen de Stationsstraat en de Nijvelsebaan, richting Neerijse. Er wordt een plaatselijke omleiding voorzien via dezelfde straat, maar in de rijrichting van Bertem. Deze werken zullen, zonder weerverlet, 4 weken duren. 

De aannemer zal in fase 1 plaatselijk nog wat aanpassingen uitvoeren, zoals het ophalen van putjes, aanpassen van verzakte klinkers, aanwerken aan opritten en muurtjes en het inzanden van de betonstraatstenen. De aannemer informeert de inwoners als hun oprit/garage tijdelijk niet bereikbaar is.

Gepubliceerd op woensdag 22 januari 2020
Nieuwsoverzicht