naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Paddenoverzet in Leefdaal

Zondag 9 februari start Natuurpunt Bertem met de paddenoverzetactie in Leefdaal. Help ook mee! Er wordt een scherm geplaatst waarlangs de padden geleid worden. Op bepaalde afstanden worden emmers ingegraven, waar de dieren dan in vallen. Dagelijks zetten vrijwilligers ze dan veilig de straat over.

Op weg naar de kasteelvijver in Leefdaal moeten de padden de drukke Boskee oversteken. Om het aantal verkeersslachtoffers onder de padden en kikkers te beperken, zet Natuurpunt deze paddenoverzetactie op.

We plaatsen een scherm aan één kant van de Boskee dat deels in ingegraven. Onderweg stuiten de dieren op het scherm en proberen hun weg langs het scherm verder te zetten. Op geregelde afstanden graven we ook emmers in, zodat de dieren hierin vallen. Vrijwilligers zullen die emmers dagelijks controleren en de dieren op een veilige manier de straat over zetten. 

Wilt u helpen?

Natuurpunt Bertem kan voor deze paddenoverzetactie rekenen op de medewerking van GBS Leefdaal en de steun van het lokaal bestuur Bertem. Maar ook uw hulp is welkom!

Kom op zondag 9 februari om 13 uur naar de Boskee in Leefdaal. Breng zeker ook een schop of een spade mee om het scherm en de emmers te helpen ingraven. Ook voor het controleren van de emmers en het overzetten van de diertjes kan Natuurpunt nog meer helpende handen gebruiken.

Meer info op de Facebook groep ‘Paddenoverzetactie in Leefdaal’ of via natuur.bertem@gmail.com 

Gepubliceerd op donderdag 06 februari 2020
Nieuwsoverzicht
paddenoverzet

Lees meer artikels over

Deel deze pagina