naar top

Hulp bij belastingaangifte enkel telefonisch mogelijk

Om uw veiligheid te garanderen, komt de FOD Financiën dit jaar niet naar het gemeentehuis om u te helpen bij het invullen van uw belastingaangifte. De dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften blijven verzekerd. Indien nodig wordt u telefonisch geholpen.

Uw aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!

Uw aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of uw voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Hoe krijgt u toegang tot uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte? Ga naar MyMinfin en meld u aan met itsme® of met uw identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

Een voorstel van vereenvoudigde aangifte

Als u een voorstel van vereenvoudigde aangifte krijgt:

  • zijn uw gegevens juist en volledig, dan moet u niets doen. U zult automatisch uw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
  • zijn uw gegevens onjuist of onvolledig, dan moet u ze corrigeren, hetzij in Tax-on-web (via MyMinfin), hetzij via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie of hulp nodig?

Meer info:

Laat uw aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van uw aangifte staat zodra u die ontvangt.
  • U krijgt een afspraak om uw aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvangt u per post een document met de meegedeelde gegevens. U moet dat document ondertekenen en terugsturen. U zult de indiening van uw aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

Om uw veiligheid te garanderen in de huidige context van het coronavirus zijn alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangiften geannuleerd, zowel in de kantoren van de FOD Financiën als in de gemeenten.

Ontvang uw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het uzelf gemakkelijk en ontvang uw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid. Activeer uw eBox op doemaardigitaal.be! U krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Gepubliceerd op vrijdag 10 april 2020
Nieuwsoverzicht