naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Word de eerste Bertemse dorpsdichter!

Een onafhankelijke dorpsdichter is een verrijking voor de gemeente. Vanaf 2020 willen wij een dorpsdichter aanstellen die met gedichten over Bertem en Bertemse zaken, mensen met elkaar in gesprek kan brengen. Houdt u van taal en schrijft u graag? Stel u voor 31 maart kandidaat!

Met zijn observaties onderstreept de dorpsdichter (m/v) het eigen karakter van de drie kernen: Bertem, Leefdaal en Korbeek-Dijle en brengt collectieve gevoelens kunstig onder woorden. De dorpsdichter vervult daarmee een verbindende functie: zijn poëzie schept een gemeenschappelijke band tussen de inwoners van alle deelgemeenten. Hij functioneert daarbij als cultuurgids. Met zijn gedichten maakt hij eenieder attent op plekken met rijke historie, op landschappelijke waarden, op tradities en lokale bijzonderheden, volksfeesten en unieke gebeurtenissen. Een dorpsdichter maakt de bevolking attent op wat gezien, begrepen en herinnerd moet worden.

We zoeken een enthousiast persoon, ouder dan 16 jaar en die woont in Bertem, Leefdaal of Korbeek-Dijle. De functie van dorpsdichter mag ingevuld worden naar eigen inzicht en creativiteit, maar er worden minimum 3 gedichten per jaar verwacht. Daarnaast zal de dorpsdichter gevraagd worden af en toe live een gedicht voor te dragen bij speciale gelegenheden.

De gemeente stelt een vergoeding beschikbaar. De dorpsdichter zal worden aangesteld tijdens de uitreiking van cultureel verdienstelijke persoon op 26 juni 2020 voor een periode van maximaal 3 jaar.

Houdt u van taal en schrijft u graag, ook al publiceerde u nog nooit. Voelt het als een uitdaging om onze gemeente in woorden te vangen? Lees zeker het reglement van de dorpsdichter van Bertem en stel u vóór 31 maart kandidaat via ons e-loket.

Gepubliceerd op dinsdag 03 maart 2020
Nieuwsoverzicht
Vulpen

Openingsuren & contact

Bibliotheek Bertem

adres
Bosstraat 13060 Bertem
Tel. tel.
016 49 99 97
e-mail
bibliotheek@bertem.be

Bibliotheek Leefdaal

adres
Vlieguit 63061 Leefdaal
Tel. tel.
016 49 97 93

Lees meer artikels over

Deel deze pagina