naar top
Gemeente Bertem

Word de volgende dorpsdichter!

Niels Boutsen plakte drie jaar lang spaarzaam woorden op wat er in Bertem gebeurde. In 2024 geeft hij de fakkel door. Houdt u van taal en schrijft u graag? Wilt u met gedichten over Bertem en Bertemse zaken mensen met elkaar in gesprek brengen? Stel u voor 31 maart kandidaat!

Een onafhankelijke dorpsdichter is een verrijking voor de gemeente. Met zijn observaties onderstreept de dorpsdichter het eigen karakter van de drie kernen: Bertem, Leefdaal en Korbeek-Dijle en brengt collectieve gevoelens kunstig onder woorden.

De dorpsdichter vervult daarmee een verbindende functie: zijn poëzie schept een gemeenschappelijke band tussen de inwoners van alle deelgemeenten. Hij functioneert daarbij als cultuurgids. Met zijn gedichten maakt hij iedereen attent op plekken met rijke historie, op landschappelijke waarden, op tradities en lokale bijzonderheden, volksfeesten en unieke gebeurtenissen. Een dorpsdichter maakt de bevolking attent op wat gezien, begrepen en herinnerd moet worden.

We zoeken een enthousiast persoon, ouder dan 16 jaar en die woont in Bertem, Leefdaal of Korbeek-Dijle. De functie van dorpsdichter mag ingevuld worden naar eigen inzicht en creativiteit, maar er worden minimum drie gedichten per jaar verwacht. Daarnaast zal de dorpsdichter gevraagd worden af en toe live een gedicht voor te dragen bij speciale gelegenheden.

De gemeente stelt een kleine vergoeding beschikbaar. De dorpsdichter zal worden aangesteld voor een periode van maximaal 3 jaar.

Houdt u van taal en schrijft u graag, ook al publiceerde u nog nooit. Voelt het als een uitdaging om onze gemeente in woorden te vangen? Lees zeker het reglement van de dorpsdichter van Bertem en stel u vóór 31 maart kandidaat via ons e-loket.

Gepubliceerd op woensdag 21 februari 2024
Nieuwsoverzicht
Dorpsdichter gezocht

Openingsuren & contact

Vrije tijd

Lees meer artikels over

Deel deze pagina