naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Compostactie EcoWerf

September en oktober zijn de compostactiemaanden in de recyclageparken van EcoWerf. Doe uw voordeel: koop 3 zakken compost en ontvang gratis een vierde zak. Bovendien ontvangt elke koper een gratis paar handschoenen, zolang de voorraad strekt.

3 zakken kopen + 1 zak gratis

Het najaar is een perfect moment om uw tuin te verwennen met een compostkuur. Bovendien krijgt u tijdens de compostactie van EcoWerf en Vlaco in september en oktober gratis een paar tuinhandschoenen (zolang de voorraad strekt).

Koopt u 3 zakken compost? Dan schenkt EcoWerf u er 1 zak gratis bovenop! Zolang de voorraad strekt.

Een spons in de grond

Compost voorziet uw planten en bomen van een voorraad voedingssupplementen bij de aanplant of geeft uw gazon een opkikkertje. In tegenstelling tot meststof, geeft compost zijn voedingsstoffen langzaam vrij, waardoor u sterke planten krijgt die gelijkmatig groeien. Compost verbetert ook de waterhuishouding in uw bodem: het werkt als een spons. Dankzij compost houdt de bodem water langer vast en kan hij meer water opnemen, zoals een spons. Dat maakt van compost de ideale partner in de strijd tegen droogte én beschermt uw bodem bij felle of langdurige regenval.

Nieuwe, duurzamere zakken

De zakken waarin de compost van EcoWerf verpakt zit, kregen een nieuwe opdruk en de naam ‘Tuincompost’. Maar de belangrijkste verandering zit in de samenstelling van de zak: de plastic folie bestaat nu uit 50% recyclaat, afkomstig van de petrochemie. Sorteer de lege zak bij pmd, zodat hij gerecycleerd kan worden.

100% natuurlijk kwaliteitsproduct

Door duurzame tuincompost van EcoWerf te gebruiken, sluit u de kringloop en zorgt u mee voor een voetafdrukvermindering. Compost is een 100% natuurlijk product. Tuincompost van EcoWerf wordt gemaakt van keuken- en tuinafval en is goedgekeurd met het Vlaco-kwaliteitslabel: het is gegarandeerd stabiel, bevat geen kiemkrachtige (onkruid)zaden of ziektekiemen en het is humusrijk.

De actie van EcoWerf en Vlaco loopt van 1 september t.e.m. 31 oktober 2022 of zolang de voorraad handschoenen en zakken compost strekt. Zakken tuincompost van 40 liter kunt u aankopen op het recyclagepark van Bertem. Een zak kost 3,50 euro (incl. btw).

Meer info

Meer info over de aankoop van compost in grote hoeveelheden, levering aan huis, compostgebruik of samenstelling: www.ecowerf.be.

Wilt u alles weten over de voordelen van compostgebruik in het najaar? Raadpleeg dan www.ecowerf.be/compost-gebruiken-in-het-najaar

Gepubliceerd op zaterdag 27 augustus 2022
Nieuwsoverzicht