naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Maatregelen COVID-19 specifiek in Bertem

De federale regering heeft op 12 maart de maatregelen verscherpt om de verspreiding van het coronavirus te vermijden. Tot en met 3 april gelden volgende maatregelen in Bertem.

Gemeentelijke dienstverlening

We werken ENKEL nog op afspraak! Ook voor de eenvoudige producten aan de onthaalbalie. Voor de uitgebreidere dienstverlening bestond dit al sinds 2 maart. Hiervoor kan u een afspraak maken via telefoon, e-mail of onze website. Voor de eenvoudige producten die aan de onthaalbalie worden afgehandeld, kan u een afspraak maken via tel. 016 49 99 99.

Het gemeentehuis is NIET open op zaterdag.

De gemeentelijke gebouwen (behalve het gemeentehuis) sluiten voor het publiek. Ook de bibliotheken sluiten. We willen onze inwoners wel nog altijd de mogelijkheid bieden om bibliotheekmateriaal te ontlenen. Daarom werken onze medewerkers momenteel een systeem uit waarbij dit gereserveerd kan worden zonder menselijke contacten. Hoe dit concreet georganiseerd wordt, laten we u zo snel mogelijk weten.

Alle activiteiten worden afgelast of uitgesteld

  1. Infoavond van de Kleine Trektocht op 18 maart
  2. Onthaal nieuwe inwoners op 21 maart
  3. Afsluitmoment zwerfvuil op 29 maart
  4. Seniorenfeest op 24 april
  5. Alle bijeenkomsten in de gemeentelijke gebouwen: alle sportactiviteiten worden tijdelijk stopgezet, maar ook alle culturele en sociale activiteiten van de muziekgroepen, Mozaiek...

Over de activiteiten die net na 3 april plaatsvinden, zoals bv. de speelpleinwerking tijdens de paasvakantie, nemen we nu nog geen beslissing. We beseffen heel goed dat het niet evident is voor ouders om 5 weken lang opvang te vinden voor hun kinderen en niet kunnen rekenen op de grootouders, maar omwille van de volksgezondheid moeten we de richtlijnen goed opvolgen. Daarom wordt op 27 maart, 10 dagen voor de start ervan, beslist of de speelpleinwerking kan doorgaan. Zo heeft u nog voldoende tijd om eventueel een andere oplossing te zoeken.

Hygiëne boven alles!

  1. We benadrukken nog eens het belang van de handhygiëne. Zowel onze medewerkers als de bezoekers van het gemeentehuis worden aangemaand om regelmatig de handen te wassen of te ontsmetten. Er zal extra gepoetst worden, zeker in de ruimtes die publiek toegankelijk zijn.
  2. Door enkel op afspraak te werken, beperken we het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het gemeentehuis is. Ook willen we nog eens benadrukken dat een bezoek aan het gemeentehuis niet altijd nodig is. U kan heel wat attesten en uittreksels gratis online aanvragen of uw bouwdossier digitaal indienen via het omgevingsloket. Voor vragen kan u telefonisch bij ons terecht. Moest blijken dat een bezoek aan het gemeentehuis toch echt noodzakelijk is, kan er dan nog altijd een afspraak voor gemaakt worden.
  3. We vragen aan iedereen om voldoende afstand te bewaren.
  4. We aanvaarden tijdelijk geen cash geld. Alle betalingen gebeuren via bancontact.

Lokale Economie

Winkels mogen open blijven, maar niet in het weekend.
Voedingszaken en apotheken zijn wel open tijdens het weekend.
Voedingskramen mogen ook in het weekend op openbare plaatsen staan. Frietkoten mogen open blijven, maar enkel voor afhalingen. U mag er niet eten aan tafeltjes.

Een overzicht van de concrete maatregelen vindt u op www.info-coronavirus.be/nl/faqs/.

Meer info

Voor meer informatie verwijzen we naar www.info-coronavirus.be en www.info-coronavirus.be/nl/faqs/

Al deze maatregelen gelden zolang de federale regering dit in het kader van de crisisbeheersing oplegt. Voorlopig is dit tot en met 3 april. Alles wordt van dag tot dag en van uur tot uur geëvalueerd en kan bijgestuurd worden indien nodig. Wij houden u op de hoogte!

Gepubliceerd op zaterdag 14 maart 2020
Nieuwsoverzicht