naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bibliotheken gesloten. Bib Bertem ontleent via reservaties

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, wordt onze bib een take-away-bib! We bieden een beperkte mogelijkheid aan om materialen te reserveren en te komen ophalen tijdens de normale openingsuren van de bib. Opgelet: dit is enkel mogelijk in de bib van Bertem!

Wie kan materialen uitlenen?

Enkel mensen met een bibpas kunnen iets uitlenen van de bib. Zij zitten in het bibliotheekbestand en daardoor kunnen we achter de schermen uitlenen. Bent u nog geen bibgebruiker dan kunnen we u helaas niet helpen op dit moment.

Hoeveel materialen kan u reserveren?

Op één bibpas kan u maximaal 5 items tegelijk reserveren.

Hoe reserveert u materialen?

  • Om te kunnen reserveren, heeft u een account nodig van 'mijn bibliotheek'.
  • Zoek het materiaal op dat u graag zou willen lenen, let erop dat het niet uitgeleend staat, want andere mensen houden hun materialen ook bij.
  • Klik door op 'waar staat het'? Daar verschijnt ook een blauwe reservatieknop waarop u kan klikken. Als het écht niet lukt, kan u mailen naar bibliotheek@bertem.be.
  • Inspiratie nodig? Gebruik dan onze tool 'Mijn Leestipper'.

Ik heb gereserveerd, wat nu?

De bib krijgt de reservaties via het bibsysteem pas een dag later door, daarmee gaan wij aan de slag. Wij pikken de bibmaterialen voor u op en lenen ze uit op de naam van de aanvrager. We steken alles in een bruine papieren zak op naam en plaatsen die op een rek aan de inkom van de bib.

U krijgt bericht van ons als uw reservatie klaar staat. Dat zal meestal een of twee dagen nadien zijn. U kan ze oppikken op weekdagen tijdens gewone uitleenmomenten van de bib. 

Het heeft geen zin om naar de bib te komen zonder dat u bericht van ons gekregen hebt!

Hoe lever ik geleende materialen in?

Niet. Op dit moment vragen we met aandrang om alle uitgeleende materialen bij te houden. De bib heeft onvoldoende opslagcapaciteit om alles te stockeren. U krijgt geen boete, we verlengen de materialen automatisch met een maand.

Is deze dienst gratis?

Ja. In normale omstandigheden betaalt u voor een reservatie 1 euro, maar zolang de bib gesloten moet blijven, annuleren we deze reservatiekost en betaalt u dus niets.

https://bertem.bibliotheek.be

Gepubliceerd op maandag 16 maart 2020
Nieuwsoverzicht
logo bib Bertem

Openingsuren & contact

Bibliotheek Bertem

adres
Bosstraat 13060 Bertem
Tel. tel.
016 49 99 97
e-mail
bibliotheek@bertem.be

Bibliotheek Leefdaal

adres
Vlieguit 63061 Leefdaal
Tel. tel.
016 49 97 93

Lees meer artikels over

Deel deze pagina