naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gratis verzekering voor individuele vrijwilligers tijdens coronacrisis

De Vlaamse regering breidt de vrijwilligersverzekering uit naar alle burgers die de komende weken acties op poten zetten om buren en kwetsbaren te helpen.

De maatregelen die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten vertragen, lokken een golf van solidariteitsacties uit in Vlaanderen: mensen willen hulp bieden aan ouderen en kwetsbaren die nu geïsoleerd dreigen te geraken. Overal in Vlaanderen zien we mensen die anderen ondersteunen door boodschappen te doen, aan huis leveren of de hond van de buren uitlaten.

Tot nu toe konden enkel verenigingen een gratis vrijwilligersverzekering afsluiten bij het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk. Het is nu ook voor individuele burgers mogelijk om dergelijke verzekering aan te gaan en u te verzekeren voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand tijdens uw vrijwilligerswerk.   

Gebruik de hashtag #Vlaanderenhelpt, zodat we elkaar kunnen blijven inspireren. Het is wel belangrijk dat iedereen de veiligheidsvoorschriften goed blijft volgen: blijf de handen goed en vaak wassen, hou afstand van elkaar en oudere of kwetsbare personen. We moeten allemaal waken over het delicate evenwicht tussen elkaar helpen en elkaar beschermen.

www.vlaanderenvrijwilligt.be 

Gepubliceerd op maandag 16 maart 2020
Nieuwsoverzicht