naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Fluvius neemt extra veiligheidsmaatregelen

Na overleg met de andere Belgische netbeheerders heeft Fluvius beslist om niet-dringende interventies uit te stellen, geen meteropnemers op pad te sturen en een beperkt aantal klantenkantoren open te houden. Deze maatregelen gaan in vanaf 17 maart t.e.m. 3 april.

Fluvius schort niet-dringende technische werken met klantencontacten op

Alle niet-dringende interventies waarbij de medewerker van Fluvius in contact komt met de klanten (of andere collega's) worden voorlopig stilgelegd. Het gaat onder meer om gewone aansluitingen, het ombouwprogramma van de digitale meter en investeringswerken. Bij die investeringswerken zorgt Fluvius er wel voor dat de werven veilig achtergelaten worden. Fluvius brengt de klanten waarbij de afspraken niet doorgaan op de hoogte. 

Niet-dringende werken waarbij een technicus alleen en zonder klanten in de buurt kan werken, kunnen wel.

Dringende interventies (storingen, dringende indienstnamen en dringende aan- en afkoppelingen) blijven wel doorgaan. Fluvius laat klanten die problemen ervaren met nutsvoorzieningen nooit in de steek. Er wordt wel op voorhand gevraagd om een gsm-nummer op te geven, zodat de technicus kan vragen om de ruimte waar gewerkt moet worden vrij te maken, zonder zelf in de buurt te komen. Als de klant toch aanwezig moet blijven, vragen we steeds om anderhalve meter afstand te houden. 

Geen meteropnemers op pad

Onze meteropnemers gaan voorlopig niet meer op ronde. De klanten waar ze de komende weken langs zouden moeten gaan, ontvangen een brief waarbij ze zelf hun meterstanden moeten doorgeven via de website of de infolijn.

Nog dertien klantenkantoren open, alleen voor dringende zaken en enkel op afspraak

De dienstverlening in de klantenkantoren wordt verder aangepast. Van de 30 kantoren blijven er nog dertien open, o.a. het kantoor van Leuven. U kan er alleen terecht voor dringende problemen (bv. problemen met budgetmeters of oplaadkaarten). U kan hiervoor telefonisch een afspraak maken.

Gepubliceerd op dinsdag 17 maart 2020
Nieuwsoverzicht