naar top

'Bertem helpt' bundelt alle hulpvragen

U wilt andere Bertemnaren helpen tijdens de coronacrisis of heeft zelf hulp nodig? Laat het ons weten! Met Bertem helpt zorgen we dat vrijwilligers in contact komen met de mensen die hulp nodig hebben.

Door de impact van het coronavirus kunnen sommige bewoners niet meer naar de winkel, apotheek of met hun hond gaan wandelen. In heel de gemeente starten warme initiatieven om elkaar te helpen. Met de medewerking van Give a Day lanceert de gemeente Bertem een platform 'Bertem helpt' waarmee we mensen samenbrengen.

Heeft u hulp nodig?

Kan u niet naar de winkel, de apotheek of de post? Of wilt u even met iemand praten? 
Wij bundelen alle vragen en contacteren u wanneer we een geschikte vrijwilliger gevonden hebben. We behandelen alle vragen strikt vertrouwelijk. 

Laat weten waarvoor u hulp kan gebruiken:

Wilt u zelf helpen?

Help eerst personen die hulp nodig hebben in uw directe omgeving (familie, buren, vrienden...). Steek bv. een briefje bij uw buren in de bus, zodat ze weten dat ze op uw hulp kunnen rekenen.

Wilt u meer doen, geef u dan op als vrijwilliger. Op  www.bertem.be/bertemhelpt vindt u de hulpvragen. Maak uw keuze en bied uw hulp aan.

Wie zich wil verzekeren, kan dat in orde brengen via de website vlaanderenvrijwilligt.be. Na de inschrijving ontvangt u een bevestiging. Daarna bent u verzekerd voor de actieperiode, die loopt vanaf zondag 15 maart 2020 om 9 uur tot en met 3 april 2020 om 20 uur.

Aandacht voor uw eigen veiligheid

Uiteraard moet u rekening houden met de geldende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. 

  • Maak afspraken telefonisch of digitaal.
  • Maak zo weinig mogelijk fysiek contact.
  • Hou afstand.
  • Was voor en na het bezoek uw handen.
  • Wees voorzichtig met risicogroepen.
  • Betaal boodschappen terug met geld in een enveloppe of betaal digitaal.
  • Volg ook de website www.info-coronavirus.be van de federale overheid. 

Meer info

Gepubliceerd op maandag 23 maart 2020
Nieuwsoverzicht