naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hoog risico voor brandgevaar in Bertem- en Eikenbos: code oranje

Het Agentschap voor Natuur en Bos kondigt code oranje af voor brandgevoelige gebieden in onze provincie, ook voor het Bertem- en Eikenbos. Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen en laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden.

Het is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Daarom werd er beslist dat onze provincie over gaat naar code oranje: hoog gevaar. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materiaal en mankracht ingezet.

  • Hou er rekening mee dat u nooit open vuur mag maken in het bos en natuurgebieden.
  • U mag nooit (vrij) open vuur maken, zelfs niet op een afstand van 25m tot bossen en 100m tot huizen, boomgaarden, hagen, graan, stro, mijten of van plaatsen waar vlas te drogen is gelegd, tenzij u schriftelijke toelating hebt van de gemeentelijke overheid waar u het open vuur wil houden.
  • Rook niet in bos en natuurgebieden. Gooi zeker geen sigarettenpeuk in de berm of uit uw wagen tijdens het rijden om gras- en bermbranden te voorkomen.
  • Laat kinderen niet zonder toezicht in het bos en natuurgebieden.
  • Het gebruik van onkruidbranders wordt afgeraden.
  • Barbecuestellen moeten op een onbrandbare ondergrond geplaatst worden, zodat de hete kolen geen grasbrand veroorzaken. Blusmiddelen (emmers, water en zand) moeten worden voorzien.

Meer tips om brand te voorkomen

Gepubliceerd op vrijdag 29 mei 2020
Nieuwsoverzicht
eikenbos

Openingsuren & contact

Omgeving

Inname openbaar domein

Recyclagepark

adres
Baanakkerweg3060 Bertem
Tel. tel.
0800 97 097

Lees meer artikels over

Deel deze pagina