naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Waarheen met grasmaaisel en snoeihout?

Met grasmaaisel en snoeihout kan u tijdelijk niet meer terecht op het recyclagepark. Uw vers grasmaaisel kan u meegeven met de ophaling van gft aan huis, gebruik het als mulchlaag tegen onkruid of composteer het maaisel in een compostvat of –bak. Snoeihout wordt op afroep opgehaald aan huis.

Waarheen met grasmaaisel?

Geef uw vers grasmaaisel mee met de ophaling van gft aan huis. Spaar oud maaisel niet op tot het recyclagepark weer open gaat. U kan uw grasmaaisel ook inzetten in de tuin als mulchlaag tegen onkruid. Strooi het vers gemaaide gras in een dunne laag op de bodem tussen de planten. Ook tussen groenten is het interessant om de bodem hiermee te bedekken. Het beschermt de planten tegen uitdrogen en houdt onkruid weg. Of u kan het maaisel composteren. Maar meng het dan zeker met takjes of ander structuurmateriaal zodat het materiaal voldoende lucht krijgt om te composteren.

Meer tips vindt u op www.vlaco.be/nieuws/grastips-hoe-kan-je-je-grasmaaisel-nuttig-inzetten-in-je-kringlooptuin 

Waarheen met snoeihout?

Snoeihout wordt in Bertem op afroep opgehaald aan huis

Het heeft ook een belangrijke meerwaarde in de tuin. U kan er steunpalen voor struiken en bomen mee maken, er een insectenhotel van maken of gebruiken als mulchlaag tussen uw bloemen en planten. Meer tips vindt u op www.vlaco.be/nieuws/tips-om-je-snoeiresten-nuttig-in-te-zetten-in-je-kringlooptuin 

Gepubliceerd op woensdag 25 maart 2020
Nieuwsoverzicht