naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Heropening recyclagepark vanaf 7 april

Vanaf 7 april heropent EcoWerf alle recyclageparken gecontroleerd en onder strikte voorwaarden. EcoWerf volgt daarmee de beslissing van de Vlaamse overheid.

In goed overleg met de sector en de nationale overheid, heeft de Vlaamse overheid beslist dat de recyclageparken in Vlaanderen opnieuw kunnen opengaan op dinsdag 7 april, op voorwaarde dat strikte maatregelen worden nageleefd.

Zo blijven de afstandsregels erg belangrijk, moet elk persoonlijk fysiek contact vermeden worden en zijn bezoekers verplicht om in hun wagen te blijven zitten in de wachtrij aan het recyclagepark. Ook raden we aan om met niet meer dan één persoon naar het recyclagepark te komen, en zeker geen kinderen mee te brengen. We vragen om alleen naar het recyclagepark in de eigen gemeente gaan en niet naar het recyclagepark te gaan als dat niet écht nodig is.

Niet alle afvalsoorten zullen aanvaard kunnen worden. Zo kan u voorlopig niet met asbest op het recyclagepark terecht omdat de nodige beschermingsmiddelen om asbest op een veilige manier te aanvaarden op dit moment ingezet worden in de zorgsector.

Met de heropening van de recyclageparken komen we tegemoet aan de vraag van veel inwoners. Veiligheid van alle bezoekers en de recyclageparkwachters staat evenwel voorop.

Men verwacht de eerste dagen een grote drukte aan de parken. De recyclageparkwachter zal daarom telkens een gecontroleerd aantal bezoekers en wagens gelijktijdig op het recyclagepark toelaten. Stel dus best uw bezoek, indien mogelijk, nog een week langer uit.

We vragen om, voor een bezoek aan het recyclagepark, steeds op www.ecowerf.be de voorwaarden voor een bezoek aan het recyclagepark na te kijken.

 

Gepubliceerd op dinsdag 31 maart 2020
Nieuwsoverzicht